Verkkouutiset

Verkkoyhtiö Nokia ilmoitti tiistaina saaneensa päätökseen muutosneuvottelut. Niiden seurauksena päättyy 350 työtehtävää Suomessa., LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Nokia menetti 14 miljardin kaupan Yhdysvalloissa

Verkkoyhtiö ilmoitti tiistaina saaneensa muutosneuvottelut päätökseen Suomessa. 350 työtehtävää loppuu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkoyhtiö Nokia on menettänyt merkittävän miljardiluokan tilauksen Yhdysvalloissa.

Kyseessä on AT&T-yhtiö, jolle Nokia on toimittanut tuotteita ja palveluita langattomiin, kiinteisiin ja muihin verkkoteknologioihin liittyen.

AT&T ja verkkoyhtiö Ericsson tiedottivat maanantai-iltana uudesta viisivuotisesta sopimuksesta, jonka arvo on lähes 14 miljardia dollaria.

Kyseessä on Nokialle merkittävä takaisku Pohjois-Amerikan markkinoilla. Nokia lähetti tiistaina pörssitiedotteen, jonka mukaan Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän liikevaihto laskee seuraavan 2-3 vuoden aikana. Nokian mukaan AT&T:n osuus Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän liikevaihdosta on ollut vuoden 2023 alusta tähän asti noin 5-8 prosenttia.

Nokian osake oli tiistaina iltapäivällä Helsingin pörssissä reilun kahdeksan prosentin laskussa.

Nokia arvioi, että Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmä pysyy kannattavana seuraavien vuosien aikana, mutta AT&T-sopimuksen valuminen kilpailijalle tarkoittaa sitä, että kaksinumeroiseen liikevoittomarginaaliin yltäminen viivästyy enintään kahdella vuodella.

Nokia ilmoitti tiistaina myös saaneensa päätökseen muutosneuvottelut Suomessa. Yhtiö karsii yhteensä 350 työtehtävää Suomessa. Määrä on 97 työpaikkaa vähemmän kuin yhtiö arvioi muutosneuvotteluiden alkaessa lokakuun puolivälissä.

Vähennykset koskevat kaikkia Nokian toimipaikkoja Suomessa, mutta toimipaikkakohtainen jakauma ei ole tiedossa. Nokialla on toimipisteet Espoossa, Oulussa ja Tampereella. Oulun tehdas ei ollut muutosneuvotteluiden piirissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)