Verkkouutiset

Yhdysvallat ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden. LEHTIKUVA / AFP Kenzo Tribouillard

Nancy Pelosi: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydellä suuri merkitys

Kyse on puhemiehen mukaan merkittävästä päätöksestä demokratian ja vapauden asialle.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi pitää Suomen ja Ruotsin liittymistä maailmanlaajuisesti tärkeänä.

– Tänään Yhdysvallat otti voimakkaan askeleen eteenpäin maailmanlaajuisessa taistelussa vapauden ja demokratian puolesta: toivotti Suomen ja Ruotsin tervetulleeksi ihmishistorian voimakkaimpaan puolustusliittoon, Nancy Pelosi twiittaa USA:n senaatin ratifioinnista maiden jäsenyydelle.

– Molempien puolueiden ja kamarien ylivoimaisella tuella Yhdysvaltain kongressi tukee ylpeästi yhdessä presidentti [Joe] Bidenin kanssa Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon, mikä on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan tyrannian voimistuessa.

Pelosi korostaa, että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet vahvistavat demokratian ja vapauden varjelemista maailmassa.

– Naton virallisina jäseninä he ovat vastedeskin keskeisesti tukemassa länsimaiden ja kaikkien vapautta rakastavien maiden tehtävää [Vladimir] Putinin aggression torjumiseksi, alueen turvallisuuden ja vakauden turvaamiseksi sekä demokratian varjelemiseksi maailmassa.

– Nato sitoo yhteinen sitoumus rauhaan ja turvallisuuteen ja se on ollut voiman ja toivon majakka miljoonille ympäri maailman. Tämä majakka loistaa nyt kirkkaampana kuin koskaan, kun Suomi ja Ruotsi ovat liittouman täysivaltaisia jäseniä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)