Verkkouutiset

Mökkimaisema Keuruun Huhkojärvellä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Näissä kunnissa on kalleinta mökkeillä

Mökkeilijöiden kunta- ja aluekohtaisissa maksuissa on suuria eroja Suomen sisällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kalleimmalla mökkipaikkakunnalla mökkeilevä joutuu maksamaan jopa kaksinkertaisia kunta- ja aluekohtaisia maksuja verrattuna edullisimpaan kuntaan, selviää Omakotiliiton selvityksestä.

Selvityksessä vertailtiin 24 suurimman mökkipaikkakunnan kustannuseroja. Vajaa kolmannes Suomen kesämökeistä sijaitsee selvityksessä mukana olevissa kunnissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Omakotiliiton tiedotteen mukaan kaikkein kalleimmat kuntakohtaiset maksut ovat Savonlinnassa, Mikkelissä, Kangasalla, Kuopiossa ja Mäntyharjulla mökkeilevillä.

Kalleinta on Savonlinnassa, jossa vapaa-ajan asunnon ja tontin kiinteistöveroon, sähköön ja jätemaksuihin menee vuodessa 1 310 euroa.

Vertailun halvimmalla paikkakunnalla, Pohjanmaalla sijaitsevassa Mustasaaressa, maksuihin menee yli puolet vähemmän, 627 euroa. Seuraavaksi halvimmat mökkikunnat ovat Oulu, Kouvola, Pori, Rovaniemi ja Kittilä.

Sähkömaksut lohkaisevat kuluista suurimman osan, keskimäärin 56 prosenttia. Kiinteistöveroon menee 39 prosenttia ja jätehuoltoon 5 prosenttia maksuista.

Kalleimmat mökkeilykunnat ovat samalla niitä, joissa suomalaiset eniten mökkeilevät. Kuopiossa on Suomen eniten mökkejä, Mikkelissä toiseksi eniten ja Savonlinnassa neljänneksi eniten.

Omakotiliiton mukaan suosituimmilla mökkipaikkakunnilla kunnalliset maksut ovat kohonneet viiden vuoden aikana keskimäärin 25 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)