Verkkouutiset

Ukrainalaissotilaita Azovstalin terästehtaalla. Ukrainian President Administration press-service / LEHTIKUVA / AFP

Näin Venäjän miehittämillä alueilla opetetaan ”oikeaa historiaa”

Koulutusjärjestelmän toiminnan kerrotaan elpyvän Mariupolissa.

Venäjä alkaa tuoda nopeassa tahdissa uusia oppikirjoja Kaakkois-Ukrainassa sijaitsevaan Mariupoliin liittääkseen sen miehittämänsä Donetskin ”kansantasavallan” koulutusjärjestelmään, kertoo Middlebury Institute of International Studiesin Venäjä-ohjelman vanhempi tutkija Jade McGlynn.

– Historianopetus, kuten aina, on tässä keskipisteenä, McGlynn toteaa Twitterissä.

Vesti FM -radioaseman mukaan Kremlin tukeman Donetskin ”kansantasavallan” (DNR) viranomaiset jatkavat ”oikean historian” opettamista lapsille.

Venäjä on miehittänyt lähes koko Mariupolin alueen. Azovstalin terästehtaalla ja sen läheisyydessä on kuitenkin yhä Ukrainan sotilaita. The Guardianin mukaan Venäjä on aikeissa järjestää kansanäänestyksen Mariupolin kaupungin liittämiseksi Venäjään.

DNR:n johtajan neuvonantaja Igor Kimakovsky kertoo Vesti FM:lle, että lapset jatkavat koulunkäyntiä etäopetuksessa vaarallisilla alueilla.

Hänen mukaansa koulutusjärjestelmän toiminta alkaa elpyä Mariupolissa, jonne tuodaan oppikirjoja.

– Tämä työ ei pysähdy, koska DNR:n olosuhteet olivat huonot lähes kahdeksan vuoden ajan. Ymmärrämme tämän kaiken monimutkaisuuden, mutta siitä huolimatta jatkamme oikean historian opettamista lapsillemme, koska se määrittää yhteisen tulevaisuutemme, Kimakovsky sanoo.

Kremlin sotapropaganda on tullut tutuksi viime aikoina. Venäjä on jatkuvasti yrittänyt perustella laajamittaista hyökkäystään Ukrainaan taistelulla Ukrainan uusnatseja vastaan ja Naton laajentumisella Itä-Eurooppaan. Nämä ovat Kremlin mukaan eksistentiaalisen uhan muodostavia voimia.

Jo ennen hyökkäystä Venäjän presidentti Vladimir Putin on todennut, että Ukraina ei ole suvereeni valtio ja se kuuluu Kremlin hallintaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS