Verkkouutiset

Venäjän Krimille yhdistävä Kertsinsalmen silta vaurioitui iskussa. AFP / LEHTIKUVA

Näin Ukraina tekee Krimistä Venäjälle kestämättömän

Amerikkalaisen kenraalin mukaan täsmäiskut ovat ensimmäinen askel miehitetyn niemimaan vapauttamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan asevoimien pitää valmistella edellytykset miehitetyn Krimin niemimaan lopulliselle vapauttamiselle huolellisesti, toteaa Yhdysvaltain Euroopan joukkojen entinen komentaja, kenraaliluutnantti evp. Ben Hodges.

Hänen mukaansa ensimmäisenä ja tärkeimpänä askeleena on tehdä iskuja pitkän kantaman täsmäaseilla Krimin eristämiseksi ja Venäjän huolto- ja viestintälinjojen katkaisemiseksi.

– Siten luodaan kestämätön tilanne Venäjän joukkojen kannalta, Hodges toteaa Twitterissä.

– Venäjän Mustanmeren laivasto pitää ajaa pois Sevastopolista päivittäisillä täsmäaseiskuilla. Näin pitää toimia myös (Krimille sijoitettujen) Venäjän ilmavoimien kohdalla.

Hän korostaa, että tällä tavalla voidaan valmistella maavoimien operaatiota, joka tapahtuu myöhemmin.

Ukrainan kerrotaan saaneen Yhdysvalloilta erilaisia maasta ja ilmasta laukaistavia täsmäpommeja.

Hodges on jakanut Twitter tilillään kartan (jutun alla), johon on luonnosteltu täsmäiskukohteita. Krimin yhdistää Ukrainan mantereeseen vain kaksi väylää niemimaan pohjoisosassa. Krimin ja Venäjän välinen Kertsinsalmen silta on osittain tuhoutunut.

Venäjä miehittää Krimiä ja merkittävää osaa Etelä-Ukrainasta – mukaan lukien Melitopolin ja Mariupolin kaupungit – mikä tarjoaa sille maasillan omalta rajaltaan Krimin niemimaalle. Alue toimii Venäjän armeijan keskeisenä huoltoreittinä. Niemimaalla on useita sotilastukikohtia ja Venäjän Mustanmeren laivastoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)