Verkkouutiset

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Näin Petteri Orpo perustelee IL:ssä viinien tuomista ruokakauppoihin

Kokoomus on ehdottanut myös ravintoloissa tarjoiltavan alkoholin arvonlisäveron alentamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan alkoholilainsäädännön lieventäminen Juha Sipilän hallituskaudella ei johtanut alkoholinkäytön haittavaikutusten kasvuun. Tätä povattiin, kun alkoholilainsäädäntöä vapautettiin.

– Piti tulla alkoholin käytön lisääntymistä ja ongelmien kasvua. Ei tullut, Orpo toteaa Iltalehden haastattelussa. Orpon mukaan Sipilän kaudella toteutettu uudistus oli hallittu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Puheenjohtaja huomauttaa, että Alkot on usein sijoitettu markettien välittömään läheisyyteen. Saatavuuden kasvusta huolimatta Orpo ei täten usko alkoholihaittojen kasvuun ja toteaa, että kyse on asioiden järjestämisestä.

Kokoomus on esittänyt myös ravintoloissa tarjoiltavan alkoholin arvonlisäveron alentamista 14 prosenttiin. Tupakan ja myynnissä olevien viinien verotusta voitaisiin puolestaan kiristää.

– Haluamme tukea tärkeää ravintola- ja matkailualaa, ja ravintola-alaa tietysti tässä tapauksessa, Orpo perustelee puolueensa näkemystä.

– Näen tämän myös alkoholipolitiikkana. Minusta on parempi, että ihmiset käyttävät alkoholia enemmän valvotuissa tiloissa ja tarjoiltuna kuin se, että ollaan siellä kotioloissa, missä sitten sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Mielestäni tämä on järkevää alkoholipolitiikkaa, Orpo toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)