Verkkouutiset

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Näin Petteri Orpo perustelee IL:ssä viinien tuomista ruokakauppoihin

Kokoomus on ehdottanut myös ravintoloissa tarjoiltavan alkoholin arvonlisäveron alentamista.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan alkoholilainsäädännön lieventäminen Juha Sipilän hallituskaudella ei johtanut alkoholinkäytön haittavaikutusten kasvuun. Tätä povattiin, kun alkoholilainsäädäntöä vapautettiin.

– Piti tulla alkoholin käytön lisääntymistä ja ongelmien kasvua. Ei tullut, Orpo toteaa Iltalehden haastattelussa. Orpon mukaan Sipilän kaudella toteutettu uudistus oli hallittu.

Puheenjohtaja huomauttaa, että Alkot on usein sijoitettu markettien välittömään läheisyyteen. Saatavuuden kasvusta huolimatta Orpo ei täten usko alkoholihaittojen kasvuun ja toteaa, että kyse on asioiden järjestämisestä.

Kokoomus on esittänyt myös ravintoloissa tarjoiltavan alkoholin arvonlisäveron alentamista 14 prosenttiin. Tupakan ja myynnissä olevien viinien verotusta voitaisiin puolestaan kiristää.

– Haluamme tukea tärkeää ravintola- ja matkailualaa, ja ravintola-alaa tietysti tässä tapauksessa, Orpo perustelee puolueensa näkemystä.

– Näen tämän myös alkoholipolitiikkana. Minusta on parempi, että ihmiset käyttävät alkoholia enemmän valvotuissa tiloissa ja tarjoiltuna kuin se, että ollaan siellä kotioloissa, missä sitten sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Mielestäni tämä on järkevää alkoholipolitiikkaa, Orpo toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS