Verkkouutiset

Kaksi moskovalaista laski kukkia kuolleen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin muistopaikalle. AFP, AFP / LEHTIKUVA / NATALIA KOLESNIKOVA

Näin kaksi vuotta sotaa vaikuttivat Venäjään

Maa on sodan myötä heikompi, köyhempi ja yksinäisempi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ihmishenkiä, kalustomenetyksiä, sulkeutuminen kansainväliseltä yhteisöltä. Kaksi sotavuotta Ukrainassa ovat heikentäneet Venäjää dramaattisesti ulkoisesti ja sisäisesti, arvioi CNN

CNN:n mukaan kansainväliset sota-asiantuntijat ovat edelleen yllättyneitä siitä, kuinka heikosti Venäjä on kyennyt vastaamaan Ukrainalle toimitettuun moderniin asekalustoon. Venäjän sotavoiman palautumisessa kestää vuosia, artikkelissa arvioidaan.

Länsimaiden vastauksena hyökkäykseen Venäjä lukeutuu nykyään maailman eristetyimpien maiden joukkoon. Jopa presidentti Vladimir Putinia vastaan on nostettu kansainvälinen pidätysmääräys sotarikoksista. Sotavoiman iskukyvyn lisäksi kansainvälisten ja taloudellisten suhteiden korjaantuminen kestää kauan.

Tahmea kehitys rintamalla yhdistettynä kansainvälisten suhteiden romahtamiseen on ruokkinut levottomuutta myös sisäisesti. Vasta juhannuksena 2023 palkka-armeija Wagnerin joukot lähestyivät Moskovaa, artikkelissa muistutetaan. Ote mediasta ja oppositiosta on tiukentunut.

Sisäisen kritiikin tukahduttaminen ja rintamalle joutumisen pelko ovat johtaneet historialliseen maasta pakoon. Myös aivovuoto lyö loven Venäjän tulevaan kehitykseen sodan lopputuloksesta riippumatta.

Viimeistään viikko sitten murhatun oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin kuolema osoittaa, kuinka syvälle Venäjä on vajonnut, CNN toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)