Verkkouutiset

F/A-18 Hornet Pohjois-Savon Tervossa. www.twitter.com/FinnishAirForce

Näin Hornetit tekevät läpilaskuja kuvissa Pohjois-Savon maantiellä

Baana on Ilmavoimien vuosittainen maantietukikohtaharjoitus.

Karjalan lennoston johtaman ilmavoimien Baana 23 -maantietukikohtaharjoituksen lentotoiminta on käynnissä Pohjois-Savossa.

– Tervon maantietukikohdassa on nähty tänään mm. F/A-18 Hornetien lähestymisiä ja läpilaskuja, ilmavoimat kertoo somepalvelu X:ssä.

Ilmavoimat on jakanut kuvia X-tilillään (jutun alla) Hornet-hävittäjien harjoituksista.

Baana 23 -harjoitus järjestetään Tervossa Pohjois-Savossa 18.–22. syyskuuta 2023. Harjoitukseen osallistuu myös liittolaismaiden lentokalustoa.

Baana on Ilmavoimien vuosittainen maantietukikohtaharjoitus, jonka järjestämisvastuussa on tällä kertaa Karjalan lennosto.

Ilmavoimat harjoittelee säännöllisesti tukeutumista muualle kuin kotitukikohtiin, jotta lentokalusto voidaan tarvittaessa hajauttaa nopeasti eri puolille Suomea.

Harjoitukseen osallistuu Ilmavoimien lentokaluston lisäksi ensimmäistä kertaa Norjan ilmavoimien F-35-hävittäjiä ja Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien Eurofighter Typhoon -hävittäjiä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)