Verkkouutiset

Mystic Cruisesin risteilyalus World Voyager Katajanokan satamassa Helsingissä. LEHTIKUVA / SAARA PELTOLA

MTV: Amerikan turistit pelkäävät tulla Itämerelle

Pietari on jäänyt pois kansainvälisten risteilijöiden suunnitelmista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Amerikkalaiset turistit ovat alkaneet epäröidä matkustamista Itämeren alueelle Ukrainan sodan takia, kertoo MTV Uutiset.

Helsingin Sataman matkustajaliiketoimintajohtajan Kaj Takolanderin mukaan sota ja sen läheisyys on suorastaan pelottavaa osalle amerikkalaisturisteista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Pohjois-Amerikasta tulee normaalisti tosi paljon risteilyvieraita ja jonkin verran myös Etelä-Amerikasta. Heidän perspektiivistään [Ukrainan] sota on nyt äärimmäisen lähellä Itämerta, ja vaaravyöhykkeellä on epävarmuustekijöitä, Takolander sanoo MTV:lle.

Venäjän aloittaman sodan vuoksi Pietari jäi pysähdyspaikkana pois kansainvälisten risteilijöiden reittisuunnitelmista. Tämä vaikuttaa myös Helsinkiin.

–  Muun muassa yksi varustamo perui koko Itämeren itä- ja koillisrannikon sarjansa.

Risteilymatkustajien määrä on hiljalleen palautumassa koronarajoitusten jälkeen. Tämän vuoden ennuste on Takolanderin mukaan yhteensä 165 vierailua.

Vielä ennen koronaepidemiaa vuonna 2019 Helsingin satamassa oli noin 300 vierailua, eli lähes kaksinkertaisesti tähän vuoteen verrattuna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)