Verkkouutiset

Presidentinlinna Helsingissä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

MT: Pekka Haavisto suosituin ehdokas presidentiksi

Kolmannella sijalla on Ulkopoliittisen instituutin sitoutumaton johtaja Mika Aaltola.

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän gallupin mukaan ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on suosituin ehdokas seuraavaksi presidentiksi. Toiseksi suosituin henkilö on Suomen Pankin pääjohtaja, keskustalainen Olli Rehn. Kolmannella sijalla on Ulkopoliittisen instituutin sitoutumaton johtaja Mika Aaltola.

Edelliseen, heinäkuun alussa tehtyyn MT:n presidenttigalluppiin verrattuna suosiotaan on menettänyt erityisesti Rehn. Kesällä Rehn sai 20 prosentin kannatuksen, nyt häntä kannattaa presidentiksi vajaat 14 prosenttia äänestysikäisistä.

Aaltolan kannatus on noussut kesän viidestä prosentista kahdeksaan prosenttiin. Haaviston suosio on pysynyt ennallaan noin 17 prosentissa.

Neljänneksi suosituin ehdokas on perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kuuden  prosentin kannatuksella. Entisen pääministerin Alexander Stubbin (kok.) kannatus on pudonnut kesän kuudesta prosentista vajaaseen viiteen prosenttiin.

Kahden prosentin kannatukseen yltävät EU-komissaari Jutta Urpilainen (sd.) ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) Yli neljännes vastaajista ei osaa nimetä suosikkiaan seuraavaksi presidentiksi.

Presidenttigallupin toteutti Kantar TNS Agri joulukuun 2.-7. päivän välisenä aikana. Kyselyyn vastasi 1 029. Tulokset on painotettu edustamaan äänestysikäisiä suomalaisia. Tulosten virhemarginaali on koko väestön otoksessa kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)