Verkkouutiset

Motonetin myymälä Oulussa. Arkistokuva. WIKIMEDIA COMMONS/ESTORMIZ CC-0

Motonetille ensimmäinen myymälä Ruotsiin

Ketju aikoo avata uusia liikkeitä ensi vuoden aikana.

Suomalainen Motonet-tavarataloketju on avannut ensimmäisen myymälänsä Ruotsissa. Yritys kertoo asiasta tiedotteessa.

Ensimmäinen Ruotsin-tavaratalo avautui Sundsvallissa lauantaina. Motonetin mukaan avajaisviikonloppuna myymälässä vieraili yli 6 000 asiakasta.

– Avajaisviikonloppu sujui hyvin ja ylitti odotukset. Uudella markkinalla on vaikeampi ennustaa, millainen vastaanotto avajaisissa odottaa, mutta kiinnostus Motonet-tavarataloa kohtaan osoittautui ilahduttavan suureksi ja asiakkailta saatu palaute oli erittäin positiivista, kuvaa Motonetin emoyhtiö Broman Groupin toimitusjohtaja Toni Stigzelius tiedotteessa.

Motonet työllistää Ruotsissa noin 50 henkilöä, joista 40 Sundsvallissa ja loput hallinnossa Tukholmassa. Uusi ketju kiinnosti jo rekrytointivaiheessa: Sundsvallin tavaratalo houkutteli viime keväänä yli 600 työnhakijaa.

Motonet ilmoitti laajentumisaikeistaan kaksi vuotta sitten ja on siitä lähtien valmistellut verkkokaupan ja tavaratalojen avaamista Ruotsissa. Verkkokauppa aukesi pari viikkoa ennen ensimmäistä kivijalkamyymälää.

Motonetilla on ollut vuodesta 2016 lähtien tavaratalo Suomen ulkopuolella Tallinnassa. Virossakin on halua laajentaa, mutta Ruotsissa kasvuaikeet ovat konkreettisemmat. Ensi vuonna avautuvat ainakin Gävlen ja Örebron tavaratalot, ja neuvotteluja uusistakin kauppapaikoista käydään jatkuvasti.

– Toimintaympäristössämme on tapahtunut kahdessa vuodessa poikkeuksellisen paljon, mutta meillä on luja usko Motonetin uniikkiin konseptiin, joka tarjoaa tuotteita ja palveluita aktiivisille ja harrastaville ihmisille. Talouden epävarmat näkymät eivät ole jarruttaneet suunnitelmiamme. Kansainvälistyminen on osa strategiaamme, jota toteutamme pitkäjänteisesti, vakuuttaa Stigzelius.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)