Verkkouutiset

Mopoja Frosteruksen koululla Kärsämäellä. LEHTIKUVA / KIMMO RAUATMAA

Mopot ja skuutit poliisin tarkkailussa ensi viikonloppuna

Myös kokoontumisajot ovat poliisin valvonnan kohteena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisi valvoo ensi viikonloppuna koko maassa kaksipyöräisten ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa, kuljettajien ajokuntoa, suojakypärän käyttämistä sekä liikennesääntöjen noudattamista. Valvontaa kohdistetaan myös sähköisten liikkumisvälineiden kuntoon ja kulkunopeuteen.

Valvonnan tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta kiinnittämällä huomiota kaksi- ja kolmipyöräisillä sekä kevyillä nelipyöräisillä ajoneuvoilla liikkuvien päihteettömyyteen ja sääntöjen noudattamiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on mukana joissakin paikoissa mukana ajoneuvojen tarkistuksissa ja Liikenneturva on mukana osassa valvontatilanteista jakamassa tietoa turvallisesta liikkumisesta. Myös viikonlopulle osuvat mopojen kokoontumisajot ovat valvonnan kohteena.

Viime vuoden vastaavassa valvonnassa tavattiin 38 rattijuoppoa ja 126 kortitonta kuljettajaa. Ajoneuvon luokka todettiin muuttuneeksi 75 tapauksessa ja muuten ajoneuvon kuntoon puututtiin 291 tapauksessa. Liikennesääntöjen noudattamatta jättämiseen puututtiin noin 200 tapauksessa.

− Viritetty mopo voi olla hengenvaarallinen ja siksi vanhempienkin kannattaa olla kiinnostuneita lastensa ajopelien kunnosta, muistuttaa poliisitarkastaja Tuomo Katajisto poliisin tiedotteessa.

Ilmiöksi muodostuneita sähköisiä liikkumisvälineitä näkyy poliisin mukaan liikenteessä yhä enemmän ja Traficomille on tullut useita ilmoituksia näissä laitteissa yllättäen ilmenneistä vaurioista. Sähköisiä liikkumisvälineitä myyvät yritykset vastaavat myymiensä laitteiden turvallisuudesta ja vaatimustenmukaisuudesta – erityistä huomiota tulee kiinnittää asiakkaiden ohjeistukseen sitä, missä ja miten laitetta voi käyttää.

Valvonnan aikana viranomaiset kertovat haluavansa jakaa tietoa sähköisten liikkumisvälineiden turvallisesta käytöstä liikenteessä. Ohjeiden vastainen käyttö voi johtaa laitteen rakenteen nopeaan vaurioitumiseen.

Poliisi muistuttaa, että 1.6.2024 voimaan tulevan liikennevakuutuslain uudistuksen myötä yli 25 kilogramman painoiset kevyet sähköajoneuvot sekä kaikki vuokrattavat sähköpotkulaudat tulee liikennevakuuttaa. Valvonnassa muistutetaan kuljettajia lakiuudistuksen tuomista velvollisuuksista.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)