Verkkouutiset

Hangon Santalan kylässä sijaitseva tuulivoima- puisto 4. tammikuuta 2018., LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

”Ministeri sulkee silmänsä tuulivoimaloiden haittavaikutuksilta”

Perussuomalaisten kansanedustajan mielestä Maria Ohisalo ei suhtaudu tuulivoimaloiden haittoihin riittävän vakavasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Kaisa Juuso (ps.) on jättänyt voimakkaasti lisääntyvän tuulivoimalarakentamisen haittoja koskevan kirjallisen kysymyksen ympäristöministeri Maria Ohisalolle (vihr.).

Edustaja Juuso kysyi kirjallisella kysymyksellä ministeriltä, miten hallitus aikoo taata tuulivoimaloiden vaikutusalueelle jäävien kansalaisten oikeusturvan, kun maaseudun rauhallinen elinpiiri ja hiljaisuus vaihtuvat tuulivoimaloiden meluun ja välkkeeseen. Hän tiedustelee myös keneltä voi vaatia korvausta siitä, että tuulivoimaloiden vaikutusalueella asumisolosuhteiden heikkenemisen seurauksena kiinteistöjen arvo laskee tai kiinteistöistä voi tulla kokonaan myyntikelvottomia ja samaan aikaan myös matkailuelinkeinon harjoittaminen alueella vaikeutuu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Lisäksi kysyin minkä vuoksi tuulivoimaloille ei ole laadittu valtakunnallisia suojaetäisyyksiä asuinrakennuksiin, mikä vähentäisi haittavaikutuksia. Halusin myös vastauksen siihen miksi lainsäädännössä ei tuulivoimaloille vaadita ympäristölupaa, vaikka monilta ympäristövaikutuksiltaan pienemmän mittaluokan hankkeilta ympäristölupa vaaditaan, Juuso kertoo tiedotteessa.

Vastauksessaan ministeri Ohisalo kuittaa kiinteistöjen arvonlaskua ja sen mahdollista korvaamista koskevan kysymyksen hyvin lyhyesti. Ministeri mainitsee, että tuulivoimaa koskeva kaava ei saa aiheuttaa maanomistajalle tai muulle oikeuden haltijalle kohtuutonta haittaa, mutta jo seuraavassa lauseessa toteaa, että kohtuuttoman haittana ei pidetä sitä, että voimaloiden maisemavaikutukset yleisemminkin voivat vaikuttaa kiinteistöjen arvoon.

– Kysymykseeni tuulivoimaloiden ja asutuksen välisestä suojaetäisyydestä ministeri vastaa, että ei pidä aiheellisena valtakunnallisen suojaetäisyyden säätämistä. Kysymykseni ympäristöluvan tarpeellisuudesta ministeri Ohisalo puolestaan torjuu toteamalla, että tuulivoimalaitoksista ei aiheudu sellaisia ympäristövaikutuksia, jotka edellyttäisivät ympäristöluvan hakemista rakennushankkeisiin aina.

– Selvästikin ministeri Ohisalo kieltäytyy myöntämästä, että jatkuvasti hurjasti kasvavasta tuulivoimarakentamisesta aiheutuu haittoja voimaloiden vaikutusalueen asukkaille. Ministeri ei suhtaudu tilanteeseen rakentavasti eikä myönnä tuulivoimaloiden rakentamista ohjaavan lainsäädännön korjaamisen tarvetta, Juuso harmittelee

– Ministeri Ohisalo sulkee silmänsä tuulivoimaloiden haittavaikutuksilta. Toivoisin ympäristöministeriltä enemmän vastuuntuntoa tähän asiaan, Juuso toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)