Verkkouutiset

Perussuomalaisten Mika Niikko eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 24. helmikuuta 2022. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Mika Niikko: Olen valmis tarkistamaan Nato-kantaani

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan ex-puheenjohtaja sanoo haluavansa perehtyä asiaan "uuden tiedon valossa".

Ulkoasiainvaliokunnan ex-puheenjohtaja Mika Niikko (ps.) sanoo olevansa valmis harkitsemaan Nato-kantaansa uudelleen. Niikko on toistaiseksi suhtautunut Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen kielteisesti.

– Kun pääsen tutustumaan tähän asiaan uuden tiedon valossa, mitä aiemmin ei ole ollut käytettävissä, toki harkitsen asiaa sen mukaan, mikä olisi kokonaisedullisin ratkaisu Suomen kannalta, Niikko sanoo Verkkouutisille.

Niikko korostaa haluavansa perehtyä eduskuntaan tulossa olevaan turvallisuusympäristön muutosta koskevaan ajankohtaisselontekoon sekä sen yhteydessä muun muassa valiokunnissa käytäviin keskusteluihin.

Selontekoa odotetaan eduskuntaan tällä viikolla. Näin ollen lähetekeskustelu siitä käytäisiin keskiviikkona 20. huhtikuuta.

– Sillä on vaikutusta, mitä lisätietoa saan sekä tästä selontekopaperista, että kun keskustelen tästä joidenkin henkilöiden kanssa eduskunnassa. Olen valmis harkitsemaan kantaani uudelleen.

– Lähtökohtaisesti ole pitänyt vähemmän riskialttiina olla hakematta Nato-jäsenyyttä. Olen luottanut Suomen omaan puolustuskykyyn ja kumppanuussospimuksiin, mitä meillä on jo tähän mennessä olemassa, mutta toki tätä asiaa pitää tarkastella monelta näkökannalta. Ja riittävän pitkälle kun tässä ollaan muutenkin nyt menossa, en tiedä, onko käytännössä enää muuta vaihtoehtoa.

– Suhtaudun avoimesti tähän asiaan tällä hetkellä. En voi pitää kantaani voimakkaasti kielteisenä, jos haluan aidosti asiaa pohtia.

Aiemmin myös perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén kertoi muuttaneensa näkemystään Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS