Verkkouutiset

Su-57-häivehävittäjä lentonäytöksessä. / mil.ru

Menettikö Venäjä kaksi häivekonetta?

Ukrainan lennokki-iskun väitetään aiheuttaneen mittavia vahinkoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan kerrottiin toteuttaneen onnistuneen lennokki-iskun Venäjän lentotukikohtaan Astrahanin alueella, joka sijaitsee lähes 600 kilometrin päässä rintamalinjasta.

Arvokkaan Su-57-häivekoneen arvioitiin vahingoittuneen hyökkäyksessä. Akhtubinskin lentotukikohdasta otetut satelliittikuvat näyttävät räjähdysten aiheuttamia palojälkiä koneen ympärillä. Kyseisiä hävittäjiä uskotaan olevan Venäjän ilmavoimien käytössä vain parikymmentä.

Ukrainan sotilastiedustelu GUR:n edustaja Andriy Jusov kertoi sunnuntaina tapauksesta uusia tietoja. RBC:n mukaan vaurioituneita häivekoneita voisi olla kaksi kappaletta.

– Tietoja varmennetaan. On alustavia tietoja, että vahinkoja olisi aiheutunut kahdelle Su-57-koneelle. On myös tietoja kaatuneista ja haavoittuneista miehittäjän sotilaista, Jusov sanoi.

GUR:sta ei annettu tarkempia tietoja iskun toteuttamistavasta. Jusovin mukaan tapaus osoittaa Venäjän lentotukikohtien haavoittuvuuden. Modernin koneen ensimmäistä taistelutappiota pidetään merkittävänä voittona Ukrainalle.

Venäläiset sotabloggaajat ovat reagoineet tapaukseen raivokkaasti. Tunnettu ilmailualan Telegram-kanava sanoi kolmen Ukrainan räjähdelennokin päässeen läpi ilmatorjunnasta. Sosiaalisessa mediassa on pilkattu lentokentille maalattuja valemaaleja, jotka on helppo tunnistaa satelliittikuvista.

– Su-57-kone kärsi sirpalevaurioita. Nyt selvitetään, voiko sitä korjata vai ei, kanavalla kirjoitetaan.

Tunnettu Rybar-kanava arvosteli Venäjän viranomaisia siitä, ettei sotilaskoneita ole suojattu riittävällä tavalla. Häivekoneen korjauksen hinnalla olisi voitu rakentaa suojia useille koneille lähellä etulinjaa, Rybar huomauttaa 1,2 miljoonalle seuraajalleen.

– Johtotehtävissä olevat eivät vaivautuneet tekemään näin, vaikka vihamielisyydet ovat kestäneet jo kaksi vuotta ja vaikka lentokoneita vastaan tehdään jatkuvasti droonihyökkäyksistä, kanavalla todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)