Verkkouutiset

Ukrainan puolustusvoimien jakamassa kuvassa näkyy iskun kohteena ollut lentokenttä ennen iskua ja sen jälkeen.

Ukraina iski ensimmäistä kertaa hyökkääjän häivehävittäjään

Su-57 tuhottiin lähes 600 kilometrin päässä rintamasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukraina on onnistunut ensimmäistä kertaa tuhoamaan venäläisen häivehävittäjä Su-57:n. Kone tuhottiin lähes 600 kilometrin päässä rintamalinjasta. Asiasta kertoo ukrainalainen uutissivusto Ukrinform.

Venäläinen monitoimihävittäjä tuhottiin Akhtubinskin lentokentällä Astrahanin alueella.

– 8. kesäkuuta 2024 hyökkääjävaltion Su-57-monitoimihävittäjään iskettiin Akhtubinskin lentokentällä Astrahanin alueella Venäjän federaatiossa, 589 kilometrin päässä rintamalinjasta, Ukrainan puolustusvoimien tiedustelupalvelun tiedotteessa kerrotaan.

Satelliittikuvat osoittavat, että 7. kesäkuuta Su-57 oli ehjä, mutta 8. kesäkuuta sen lähelle ilmestyi räjähdyksen kraattereita ja tulipalojen aiheuttamia palojälkiä.

Su-57 on Venäjän kehittynein hävittäjä, joka kykenee käyttämään X-59- ja X-69-ohjuksia. Venäjän ilmavoimilla on vain muutamia tämän tyypin koneita aktiivisessa käytössä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)