Verkkouutiset

Lentokone nousee ilmaan. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Matkustajakoneen nokka tuhoutui – 173 matkustajaa selvisi hätälaskusta

Voimakas raekuuro repi tuhosi matkustajakoneen nokan ja vaurioitti tuulilasia Wienin lähellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itävaltalaisen lentoyhtiö Austrian Airlinesin Airbus A320 -matkustajalentokoneen nokka tuhoutui täysin lennon osuttua yllättäen raemyrskyyn Wienin lähellä.

Asiasta uutisoivan The Timesin mukaan myös lentokoneen tuulilasi vaurioitui raemyrskyssä pahasti. Lentäjät onnistuivat kuitenkin laskemaan koneen maahan turvallisesti, vaikka näkyvyys tuulilasin läpi oli käytännössä olematon.

– Lentokone törmäsi Wieniä lähestyessään ukkosmyrskyyn, jota ohjaamomiehistön mukaan ei näkynyt säätutkassa. Kukaan Airbus A320 -lentokoneen 173 matkustajasta ja kuudesta miehistön jäsenestä ei loukkaantunut, lentoyhtiö tiedottaa.

Lentokoneet pyrkivät välttämään myrskyjä ja erityisesti raesateita. Itävaltalainen sääennusteita tuottava Ubimet kertoo, että raemyrsky näkyi selkeästi säätutkissa.

Austrian Airlinesin entinen lentäjä Thomas Friesacher kuitenkin kertoo, että lentokoneen säätutka havaitsee parhaiten kosteutta. Raemyrsky saattaa hänen mukaansa olla kylmä ja kuiva.

– Sellaista ei näe tutkassa, hän sanoo.

Austrian Airlines kertoo käynnistävänsä tutkinnan tapahtuneesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)