Verkkouutiset

Tekoäly auttaa kääntämään käsitteitä ja tehtävänantoja matematiikan tunneilla Juvanpuiston koulussa. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

LV: Espoolaiskoulu ottanut tekoälyn käyttöön kielenkääntämisessä

Espoossa käytetty matematiikkasovellus on osa turkulaisen FourFerries -yrityksen digitaalista oppimisympäristöä eMathStudiota.

Espoon Juvanpuiston koulu on ottanut käyttöön Chat GPT-tekoälypalveluun perustuvan kielenkääntäjän. Kielenkääntäjää on käytetty maahanmuuttajanuorille suunnattujen valmistavien luokkien matematiikan tunneilla. Aiheesta uutisoi Länsiväylä.

– Matematiikan kieli on universaali laskujärjestyksiä myöten, mutta kun mennään uuteen tehtävätyyppiin, on kielenkääntäjästä apua, kertoo koulun opettaja Ari-Matti Rautomäki.

Kielenkääntäjän käyttäminen helpottaa opettajien työtä luokassa, jossa osaamiserot oppilaiden välillä voivat olla suuria. Sovellus kääntää käsitteitä ja sanallisia tehtäviä oppilaan omalle äidinkielelle. Opetusta valmistavilla luokilla annetaan suomeksi ja englanniksi.

–  Apin käyttö tasaa taitoeroja, jotka johtuvat englannin ja suomen kielen matalasta tasosta. Sovellus auttaa myös eriyttämään tehtäviä ylös ja alas päin, toteaa Rautomäki.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)