Verkkouutiset

Kuvakaappaus Yhdysvaltain oikeusministeriön vuonna 2023 julkaisemalta videolta, jossa FBI ja Espanjan poliisi takavarikoivat oligarkki Viktor Vekselbergin yli 200 metriä pitkän huvijahdin Mallorcalla. / DEPT OF JUSTICE

Luksusasuntoja ja satojen miljoonien dollarien vehkeilyjä: USA tehostaa pakotevalvontaa

Yhdysvaltain oikeusministeriön toimintaryhmä KleptoCapture ilmoitti uusista syytteistä, pidätyksistä ja takavarikoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain oikeusministeriö ilmoitti torstaina tehostavansa määräämiensä pakotteiden ja vientirajoitusten seuraamuksia. Syytteitä ja takavarikkomääräyksiä annettiin viidessä eri tapauksessa New Yorkissa, Floridassa, Georgiassa ja DC:ssa. Lisäksi tehtiin vielä kaksi uutta pidätystä.

Pidätykset tehtiin New Yorkissa, jossa viranomaiset ottivat kiinni pakotteiden kohteena olevan oligarkki Andrei Kostinin avustajaa. Kostin on Venäjän valtionyhtiö United Shipbuilding Corporationin hallituksen puheenjohtaja.

Floridassa tuomioistuin nosti syytteitä Serhi Kurtšenkoa vastaan. Ukrainalainen, Venäjä-mielinen Kurtšenko on ollut pakotteiden kohteena jo kymmenen vuotta, ja nyt häntä syytetään pakotteiden kiertämisestä. Kiertäminen koskee noin 330 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Floridassa myös nostettiin menettämisseuraamuskanne, joka koskee pakotteiden kohteena olevan venäläisoligarkki Viktor Perevalovin luksusasuntoja Bal Harbourissa. Kahden asunnon arvo on 2,5 miljoonaa dollaria. Perevalov on ollut perustamassa rakennusyhtiötä, joka on toteuttanut Venäjän valtiolle rakennushankkeita Ukrainalta vallatulla Krimillä.

Georgian Atlantassa saatiin tunnustus rahanpesusta. Yhdysvaltain ja Venäjän kaksoiskansalainen Feliks Medvedev myönsi syyllisyytensä noin 150 miljoonan dollarin rahanpesuun venäläisten asiakkaidensa puolesta.

Washington DC:ssa venäläiselle liikemiehelle Vladislav Osipoville luettiin syytteitä petoksista. Osipovia syytetään vehkeilyistä, joilla on pyritty piilottamaan oligarkki Viktor Vekselbergin omistus 255-metrisen luksusjahdissa. Osipov on ollut syytettynä tapauksessa aiemminkin, mutta torstaina luettiin lisäsyytteet. Jahdin takavarikointiin voi tutustua tällä videolla.

Kaikki tapaukset liittyvät Yhdysvaltain oikeusministeriön hankkeeseen nimeltä KleptoCapture.

-Viimeisten kahden vuoden aikana toimitanryhmä KleptoCapture on pidättänyt, takavarikoinut ja hankkinut tuomioita omaisuuden menettämiseksi lähes 700 miljoonan dollarin arvosta, ja nostanut syytteitä yli 70 henkilöä vastaan kansainvälisten pakotteiden ja vientivalvonnan rikkomisesta, sanoi apulaisoikeusministeri Lisa Monaco oikeusministeriön tiedotteen mukaan.

-Julkistamamme syytteet ja toimet oligarkkeja, heidän avustajiaan ja rahanpesijöitä kohtaan ovat toimintamme seuraava luku. Niin kauan kuin Venäjän hyökkäys jatkuu, me toimimme päättäväisesti saattaaksemme sen tukijat vastuuseen. Seisomme järkähtämättä Ukrainan kansan tukena.

Alla olevalla videolla Yhdysvaltain oikeusministeri Merrick Garland kertoo uusista toimenpiteistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)