Verkkouutiset

Lysytshanskin tuhoutunut taidekeskus. LEHTIKUVA / AFP Aris Messinis

Luhanskin koko alue nyt miehitetty

Ukrainan joukot vetäytyivät Lysytshanskista.

Luhanskin alueen viimeisen Ukrainan hallussa olleen linnakkeen, Lysytshanskin kaupungin, kerrotaan tulleen Venäjän valloittamaksi.

Amerikkalaisen Wall Street Journal -lehden mukaan Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on raportoinut maan presidentti Vladimir Putinille, että Venäjän joukot ovat yhdessä Luhanskin kapinallisjoukkojen kanssa saanut alueen täysin hallintaansa.

Ukrainan viranomaiset ovat vahvistaneet, että maan joukot ovat perääntyneet Lysytshanskissa, etteivät he joudu piiritetyiksi. Luhanskin alueen kuvernööri Serhii Haidai kuvaa kaupungin kärsineen mittavat vauriot.

– Jos Sjeverodonetskissa oli selviytyneitä taloja ja hallintorakennuksia kuukauden kaupunkirakennusten jälkeen, Lysytshanskissa samat rakennukset tuhottiin täysin lyhyen ajan sisään, Haidai kirjoittaa Telegramissa.

Ukrainan puolustusministeriön tiedottaja Juri Sak sanoo Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan, ettei Donbassin taistelu ole ohi, vaikka koko Luhansk olisikin Venäjän hallussa.

Hänen mukaansa erityisesti Donetskin puolella on suuria kaupunkeja, jotka ovat edelleen Ukrainan täydessä hallinnassa.

– Ne ovat kaupunkeja, jotka ovat viime päivinä olleet vakavien ohjusiskujen kohteena. Mutta taistelu Donbassista ei ole vielä ohi, Sak sanoo.

Esimerkiksi Slovjanskiin on sunnuntaina isketty ohjuksilla. Ainakin kuuden kerrotaan kuolleen ja viidentoista haavoittuneen.

– Minulla on ainoastaan pahoja sanoja tilanteen kuvaamiseen. Vain tyhjiä seiniä on jäljellä, kaupungin varapormestari Juri Podlesnyi sanoo BBC:lle.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS