Verkkouutiset

Sergei Lavrov. AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

”Lopun alkua” – Suomalaisarvio Kremlin puheista

Jarno Limnéllin mukaan puheet muuttuvat entistä epärealistisemmiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kremlin epätoivo Ukrainan sotaan liittyen alkaa näkyä yhä selvemmin, arvioi turvallisuuspolitiikan asiantuntija, Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll.

– Mitä epärealistisemmiksi valheiksi Kremlin johdon puheet muuttuvat, sitä enemmän kyse on epätoivosta ja tappiokierteestä nykytilanteessa. Pelkällä propagandalla ei edes valtiollisessa informaatiokuplassa kyetä virheellistä todellisuutta ylläpitämään. Lopun alkua nykyjohdolle, Limnéll toteaa Twitterissä.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi tänään tiistaina Balilla pidettävässä G-20-kokouksessa, että Ukrainan esittämät ehdot rauhanneuvotteluille ovat epärealistisia. Lavrov sanoi Ukrainan kieltäytyvän neuvotteluista ja pitkittävän sotaa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin tavoitteena on muun muassa maan kansainvälisesti tunnustettujen rajojen palauttaminen.

Lavrov totesi myös, että Ukrainassa on käynnissä lännen aloittama hybridisota. Hän väitti lisäksi, että länsimaat yrittävät politisoida G20-kokouksen yhteislausuman ja tuomita Venäjän.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa, ja sen joukot ovat syyllistyneet sotarikoksiin muun muassa tuhoamalla Ukrainan infrastruktuuria ja tappamalla siviilejä.

Ukrainan joukot valtasivat Hersonin kaupungin takaisin venäläisiltä miehittäjiltä viime viikonloppuna. Herson on samannimisen hallinnollisen alueen pääkaupunki Etelä-Ukrainassa Dnepr-joen rannalla.

Ukraina saavutti symbolisen voiton, koska kyseessä oli ainoa alueellinen pääkaupunki, jonka Venäjä on onnistunut miehittämään helmikuun suurhyökkäyksen jälkeen. Kreml liitti Hersonin Venäjään tekaistulla ja laittomalla kansanäänestyksellä syyskuun lopussa.

Venäjä rakentaa uusia puolustusasemia Dnepr-joen itäpuolella hidastaakseen ukrainalaisten etenemistä kohti Krimin niemimaata.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)