Verkkouutiset

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin. AFP/LEHTIKUVA/SARAH SILBIGER

”Vladimir Putinin aloittama sota on syy Naton laajentumiseen – ei seuraus”

Yhdysvaltain puolustusministerin mukaan yksi mies valitsi sodan.

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austinin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin aloittama sota ei ole Naton laajentumisen seuraus, vaan syy, uutisoi Ukrinform. Austin sanoi tämän puheessaan Reagan National Defense Forumissa Simi Valleyssa, Kaliforniassa.

– Venäjää ei provosoitu. Venäjää ei uhattu. Venäjää vastaan ei hyökätty. Sen sijaan yksi mies valitsi sodan. Eikä Putinin sota ole seurausta Naton laajentumisesta. Se on Naton laajenemisen syy. Ja nyt, koska Kremlillä on kaipuu kadonneesta imperiumista, Eurooppa kohtaa pahimman turvallisuuskriisinsä sitten toisen maailmansodan, Austin sanoi.

Hän muistutti, että Venäjä YK:n turvallisuusneuvoston jäsenenä ”käy sotaa evätäkseen demokratian yli 43 miljoonalta ihmiseltä”.

– Putinin sota on antanut jokaiselle maan päällä esikuvan tyrannian ja myllerryksen maailmasta, jossa kukaan ei haluaisi elää, hän lisäsi.

Austin sanoi, että Naton liittolaiset ovat vahvistaneet itäistä sivustaansa, ja Yhdysvallat on nostanut Eurooppaan lähetettyjen joukkojen kokonaismäärää 80 000:sta yli 100 000:een.

– Meitä ei vedetä Putinin sotaan. Mutta seisomme Ukrainan rinnalla, kun se taistelee puolustaakseen kansaansa ja suvereniteettiaan. […] Aiomme tukea Ukrainan oikeutta puolustaa itseään niin kauan kuin se kestää, Austin vakuutti.

Uusimmat

”Suomi sotki jo asiansa”

Teknologiateollisuudessa pidetään lähes selvänä, että takamatkamme kilpailijoihin pitenee yhä.

› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS