Verkkouutiset

Poliisin mukaan tekijän ilmeisenä tarkoituksena on ollut aiheuttaa tahallaan koirille kipua ja kärsimystä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Lihapulliin piilotettu nuppineuloja, poliisi epäilee koiravihaa

Viranomainen pyytää havaintoja tekijästä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuopiolaisen kerrostalon rappukäytävästä on löydetty lihapullia, joiden sisään on työnnetty nuppineuloja. Itä-Suomen poliisi kertoo asiasta tiedotteessa.

Poliisin mukaan tekijän ilmeisenä tarkoituksena on ollut aiheuttaa tahallaan koirille kipua ja kärsimystä. Poliisi pyytää havaintoja tekijästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Löydös tehtiin sunnuntaina noin kello aamuyhdeksän aikaan, kun talon asukas oli havainnut neulapullia rappukäytävässä hissin edessä. Poliisin mukaan vastaavia tapauksia on havaittu samassa tapauksessa vuoden sisällä useita. Neulalihapullia on löydetty rappukäytävän lisäksi talon ulkopuolelta.

Poliisin tiedotteen mukaan myös asuntojen sisälle on pudotettu postiluukusta muun muassa suklaata ja ksylitolipastilleja ilmeisenä tarkoituksena vahingoittaa koiria. Ksylitoli ja suklaa ovat jo varsin pieninä määrinä vaarallisia koirille.

Taloyhtiön edustajan mukaan tekijällä on oltava avain kyseiseen rappuun, koska ulko-ovet ovat aina lukossa. Poliisin mukaan varsin todennäköisesti kyseessä on saman henkilön toiminta, jonka motiivina voi olla koiraviha.

Itä-Suomen poliisille on tehty tähän mennessä kaikkiaan kahdeksan tutkintapyyntöä tällaisesta toiminnasta. Rikossarja alkoi 11. huhtikuuta 2023, jolloin poliisille tehtiin ensimmäinen tutkintapyyntö.

Poliisin tiedossa on tässä vaiheessa yhden koiran vakava loukkaantuminen. Koira oli syönyt lihapullan, jonka sisään oli piilotettu ainakin neljä nuppineulaa. Koiran vammat vaativat leikkaushoitoa.

Itä-Suomen poliisi on kiinnostunut kaikista havainnoista ja tiedoista tekijän selvittämiseksi. Poliisi korostaa, että tällainen toiminta vakavasti vaarantaa koirien lisäksi myös pienten lasten hengen ja terveyden, jos pieni lapsi pääsee syömään nuppineuloilla varustetun lihapullan.

Kaikki vihjeet ja havainnot voi ilmoittaa vihjenumeroon 0295 415 232 tai lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Akuutissa tilanteessa voi myös soittaa hätäkeskukseen numeroon 112, jos tekee akuutin havainnon lihapullien levityksestä ja näkee, minne epäilty henkilö poistuu.

Poliisi tutkii tapausta eläinsuojelurikoksena. Eläinsuojelurikoksesta tuomitaan henkilö, joka tahallaan aiheuttaa eläimelle tarpeetonta kipua ja kärsimystä, josta seuraamuksena sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta. Lisäksi on syytä muistaa, että jos tekijä saadaan selvitettyä, epäilty on korvausvelvollinen myös aiheuttamistaan vahingoista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)