Verkkouutiset

Neuvostotankki Vilnassa vuonna 1991. LEHTIKUVA / ILKKA RANTA

Liettuan ulkoministeri: Me emme ylistä Mihail Gorbatshovia

Baltian maissa ei unohdeta Vilnan verilöylyn tapahtumia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liettuan ulkoministeri Gabrielius Landsbergisin mukaan liettualaiset eivät ylistä äskettäin kuollutta Neuvostoliiton viimeistä johtajaa Mihail Gorbatšovia.

– Emme koskaan unohda sitä yksinkertaista tosiasiaa, että hänen armeijansa murhasi siviilejä jatkaakseen hänen hallintonsa miehitystä maassamme, Landsbergis tviittaa viitaten Vilnan verilöylyyn 1991.

Verilöylyssä oli kyse siitä, että neuvostojoukot hyökkäsivät Vilnassa mielenosoittajien kimppuun. Panssarivaunun alle jäi useita sen etenemistä estämään tulleita ihmisiä, ja yksi heistä kuoli. Lisäksi neuvostosotilaat ampuivat kaksitoista muuta. Yksi kuoli sydänkohtaukseen, ja satoja ihmisiä loukkaantui.

– Hänen sotilaansa ampuivat aseettomia mielenosoittajiamme ja murskasivat heidät tankkien alle. Näin tulemme muistamaan hänet, Landsbergis toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)