Verkkouutiset

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Li Andersson: Keskustan sirkus murentaa luottamusta

Vasemmistoliiton puheenjohtajan mukaan keskusta on tehnyt politiikasta sirkusta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson otti tänään linjapuheensa aluksi kantaa hallituksen riitelyyn ja keskustan toimintaan luonnonsuojelulain käsittelyn aikana.

Vasemmistoliitto kokoontui lauantaina puoluevaltuuston kokoukseen Helsingissä.

Anderssonin mukaan keskusta murentaa kriisiaikana luottamusta päätöksentekojärjestelmään rikkoessaan yhteisiä pelisääntöjä hallituksessa.

Anderssonin mukaan vaalien lähestyminen näkyy hallituksessa ja keskustan toimintaa ohjaavat sen alhaiset kannatusluvut.

– Surullista nähdä, kuinka yksi puolue sortuu kannatuksen nostamisen tavoitteluun tekemällä politiikasta sirkusta tavalla, joka murentaa ihmisten luottamusta ei vain tähän puolueeseen, vaan koko meidän päätöksentekojärjestelmämme.

Anderssonin mukaan voimavaroja pitäisi suunnata nyt erilaisiin skenaarioihin varautumiseen sekä ihmisten pärjäämiseen talven yli, ”ei luonnon kannalta olennaisten lakihankkeiden vesittämiseen yhteisiä pelisääntöjä rikkomalla”.

– Kun tätä vaalikautta tulevaisuudessa muistellaan, niin uskon kuitenkin, että keskustan sekoilusta huolimatta huomio tulee olemaan niissä isoissa kansainvälisissä kriiseissä, jotka mullistivat yhteiskuntia näiden vuosien aikana.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)