Verkkouutiset

Vasemmistoliitto jätti perjantaina sosiaali- ja terveysvaliokunnassa vastalauseen asumistukileikkauksia koskevaan mietintöön yhdessä SDP:n ja vihreiden kanssa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Li Andersson: Asumistukien leikkaukset edustavat totuuden jälkeistä politiikkaa

Vasemmistoliiton puheenjohtajan mukaan hallituspuolueet ovat tehneet valiokuntatyöstä farssin.

– Hallituksen asumistukileikkaukset edustavat totuuden jälkeistä politiikkaa, toteaa vasemmistoliiton puheenjohtaja ja puolueen presidenttiehdokas Li Andersson lähettämässään tiedotteessa.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä istuva Andersson pitää hallituksen esittämiä asumistukileikkauksia tuhoisina koko suomalaiselle yhteiskunnalle.

Vasemmistoliitto jätti tänään sosiaali- ja terveysvaliokunnassa vastalauseen asumistukileikkauksia koskevaan mietintöön yhdessä SDP:n ja vihreiden kanssa. Andersson katsoo hallituspuolueiden toimineen valiokunnassa vastuuttomasti asian käsittelyssä.

Anderssonin mielestä kohtuuttomat asumistukileikkaukset vievät satoja euroja kuukaudessa monien ihmisten ja perheiden ennestään niukasta toimeentulosta.

– Yli kolmasosa asumistukea saavista työntekijöistä tulee menettämään tuen kokonaan. Asiantuntijat arvioivat tämän sekä lisäävän rajusti köyhyyttä että pahentavan työvoimapulaa etenkin kasvukeskuksissa, Andersson sanoo tiedotteessa.

Anderssonin mukaan hallituksen esityksessä leikkauksien työllisyysvaikutukset on arvioitu vähäisiksi, ja niiden arvioidaan myös heikentävän työnteon kannusteita tietyissä tapauksissa.

– Oikeistohallituksen tuhoisat asumistukileikkaukset edustavat totuuden jälkeistä politiikka. Erityisesti kokoomuslaiset, mukaan lukien ministerit (Petteri) Orpo ja (Sanni) Grahn-Laasonen, ovat toistelleet disinformaatiota, jonka mukaan asumistuki valuu vuokriin ja väittäneet leikkauksien purkavan kannustinloukkuja. Sekä tutkimustieto että hallituksen oma esitys ovat ristiriidassa näiden väitteiden kanssa, Andersson väittää tiedotteessa.

Andersson kritisoi myös tapaa, jolla hallituspuolueiden edustajat ovat sosiaali- ja terveysvaliokunnassa pyrkineet hänen mukaansa siivoamaan kaiken hallituksen kannalta kiusallisen asiantuntijatiedon pois valiokunnan mietinnöstä ja toisaalta sisällyttämään sinne omia tutkimustiedon kanssa ristiriidassa olevia näkemyksiään.

– Hallituspuolueet tekivät valiokuntatyöstä farssin. He ovat pyrkineet kirjoittamaan uusiksi valiokunnan virkahenkilöiden tuottamat tekstit ja poistamaan sieltä vaikutusarvioita esimerkiksi siitä, kuinka paljon lapsiperheköyhyys tulee lisääntymään, Andersson toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)