Verkkouutiset

Ukrainan sotilastiedustelu julkaisi karttakuvan iskun kulusta. Telegram

Lentotukikohtaan isketty Moskovassa: Sabotöörien kerrotaan räjäyttäneen kaksi lentokonetta ja helikopterin

Ukrainan sotilastiedustelu julkaisi tapahtuneesta vihjailevan päivityksen.

Ukrainan sotilastiedustelun mukaan Moskovassa sijaitsevalle Tshkalovskin lentokentälle on tehty uskalias sabotaasi-isku, jossa räjäytettiin kaksi lentokonetta ja yksi helikopteri.

Sotilastiedustelu on julkaissut Telegramissa yksityiskohtaisia tietoja ja satelliittikuvan, jossa kerrotaan väitetyn iskun kulusta.

Tiedustelun mukaan ”tuntemattomat henkilöt” tunkeutuivat lentotukikohdan alueelle ja asensivat räjähteitä kentällä olleiden AN-148- ja Il-20-koneiden ja Mi28N-helikopterin lähelle. Molempien koneiden kerrotaan kuuluvan Venäjän ilmavoimien 354. erikoislentorykmentin kalustoon. Helikopteri taas oli ottanut aktiivisesti osaa Moskovan puolustamiseen lennokeilta.

Ukrainan tiedustelu kertoo maanantaina tapahtuneen iskun aiheuttaneen ”hysteriaa” venäläisessä sotilasjohdossa. Tshkalovskiin on sijoitettu muun muassa Venäjän hallituksen lentokalustoa ja tiedustelu-  ja komentokoneita.

Kohteiden kerrotaan kärsineen niin vakavia vaurioita, ettei niitä voida saada nopeasti takaisin käyttöön.

Venäjän viranomaisten kerrotaan etsivän iskun tekijöitä parhaillaan ja pyrkivän samalla estämään tietojen leviämisen iskusta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)