Verkkouutiset

Ukrainalainen kranaatinheitinryhmä. AFP / LEHTIKUVA / GENYA SAVILOV

Lennokki paljastaa videolla hyökkääjän ryhmän, epäsuora tuli osuu suoraan maaliin

Teknologisen vallankumouksen myötä kohteisiin voidaan iskeä lähes välittömästi.

Ukrainan asevoimien upseeri Anatoli ”Stirlitz” Stefan on jakanut viestipalvelu X:ssä videon, joka näyttää Ukrainan kansalliskaartiin kuuluvan Chervona Kalyna -prikaatin kranaatinheittimillä tekemän iskun venäläisiä sotilaita vastaan.

Video näyttää, kuinka ukrainalainen lennokki havaitsee asemistaan pakenevan venäläisen sotilasryhmän Kaakkois-Ukrainassa Zaporižžjan alueella. Tarkasta sijainnista ei ole tietoa.

Lennokki lähettää venäläisryhmän paikannustiedot ukrainalaisten kranaatinheitinjoukkueelle, jonka epäsuora tuli osuu suoraan maaliin.

Teknologinen vallankumous on muokannut nykyaikaista sodankäyntiä Ukrainan taistelukentillä, ja lennokkien rooli on korostunut.

Uudet integroidut taistelunhallintajärjestelmät, jotka tarjoavat kuvamateriaalia ja paikannustietoja reaaliajassa, ovat mahdollistaneet lähes välittömän maaleihin iskemisen.

Erityisesti niin kutsuttujen FPV-lennokkien käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuoden alun jälkeen. Sekä Ukraina että Venäjä ovat kiihdyttäneet droonien tuotantotahtia, sillä räjähdelennokit ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi muun muassa panssariajoneuvojen tuhoamisessa. Analogisen videolinkin kautta ohjattavat laitteet voivat olla yllättävän vastustuskykyisiä elektroniselle häirinnälle.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)