Verkkouutiset

Vahvistamaton kuvan Isfahanin räjähdyksestä. (Photo by UGC / AFP) CONTENT /, AFP / LEHTIKUVA

Lennokit iskivät ammustehtaaseen Iranissa

UPI-johtaja uskoo USA:n myötävaikuttaneen iskuun.

Miehittämättömät lennokit iskivät Iranin Isfahanissa sijaitsevaan ammustehtaaseen myöhään lauantai-iltana. Iskusta uutisoi The Wall Street Journal. Lennokit aiheuttivat räjähdyksen tehtaalla, mutta Iranin puolustusministeriön mukaan isku onnistuttiin torjumaan. Ilmatorjunta ampui alas yhden lennokin, kun taas kaksi muuta räjähti.

Iranilaisten mukaan tehtaan katto vaurioitui räjähdyksessä. Kukaan ei loukkaantunut iskussa.

Sosiaalisessa mediassa leviää nyt videomateriaalia, jonka kerrotaan olevan iskupaikalta. Kyiv Postin kirjeenvaihtajan Jason Jay Smartin jakamalla videolla räjähdys on aiheuttanut suuren tulipalon.

Vaikka iskun suorittaneesta tahosta ei vielä ole varmuutta, arvioi Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola Israelin olevan sen takana.

– Laajamittaisia iskuja Iraniin. Kohteena nähtävästi Venäjän Ukrainassa käytettämien dronien valmistuslaitokset ja/tai Iranin ydinohjelma. Taustalla todennäköisesti Israel. Mutta mitään näin laajaa ei tapahtuisi ilman Yhdysvaltojen myötävaikutusta, Aaltola kommentoi Twitterissä.

WSJ:n mukaan Iranissa on raportoitu myös suuresta tulipalosta Tabrizin kaupungissa sijaitsevassa öljynjalostamossa. Vielä ei tiedetä, liittyvät tapaukset toisiinsa.

Iranin suhteet länteen ja Israelin ovat kiristyneet viime aikoina entisestään. Syinä ovat muun muassa Iranin tuki Venäjän sotatoimille Ukrainassa sekä Iranin ydinohjelma, joka herättää huolta etenkin Israelissa. Venäjä on taas käyttänyt Ukrainassa iranilaisvalmisteisia lennokkeja.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS