Verkkouutiset

Nainen istuu penkillä koiransa kanssa Lenininpuistossa keväisessä Helsingissä 22. huhtikuuta 2020. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Lenininpuisto nimetään uudelleen – kenraalilla on kekseliäs ehdotus

Pekka Toveri ehdottaa puistoon taulua, jossa kerrotaan Vladimir Leninin rikoksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusvoimien pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp Pekka Toveri ehdottaa Helsingissä sijaitsevan Lenininpuiston uudelleennimeämistä Leninin uhrien puistoksi.

– Ja puistoon taulu, jossa kerrotaan (Vladimir) Leninin rikoksista, Toveri toteaa Twitterissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti tiistaina, että Lenininpuiston nimi on vaihdettava. Kaupunginvaltuutettu Otto Meri (kok.) oli 24 muun kaupunginvaltuutetun kanssa tehnyt valtuustoaloitteen Lenininpuiston nimeämiseksi uudelleen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti tiukan 7-6 äänestyksen jälkeen, että nimi on vaihdettava. Valtuustoaloite etenee vielä kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

– Emme voi muuttaa historiaa, mutta Helsingin päättäjinä me vastaamme siitä, keiden mukaan kaupungin julkisia paikkoja on nimetty. Lenin oli hirmuhallitsija, joka toiminnallaan aiheutti valtavan paljon inhimillistä kärsimystä. Tällaisen henkilön kunniaksi ei ole syytä olla nimettynä julkista paikkaa Helsingissä tai missään muuallakaan Suomessa, Meri toteaa tiedotteessaan.

Neuvostoliiton perustajana tunnetun Leninin mukaan nimetty puisto sijaitsee Alppilan kaupunginosassa. Nykyisen nimensä puisto sai vuonna 1970, jolloin Vladimir Leninin syntymästä tuli kuluneeksi sata vuotta.

Puiston nimeä on ehdotettu muutettavaksi aiemmin ainakin Vesilinnanpuistoksi, Puutarhurinpuistoksi tai Ylipuutarhurinpuistoksi.

LUE MYÖS:
”Lenin oli hirmuhallitsija” – Helsingin Leninpuistolle halutaan uusi nimi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
Näkökulma

Murskaavat luvut: Joe Biden on pulassa

Istuvaan presidenttiin tyytymättömät demokraattiäänestäjät ratkaisevat Yhdysvaltain presidentinvaalin, Markku Ruotsila sanoo näkökulmassaan.

Näkökulma

Murskaavat luvut: Joe Biden on pulassa

Istuvaan presidenttiin tyytymättömät demokraattiäänestäjät ratkaisevat Yhdysvaltain presidentinvaalin, Markku Ruotsila sanoo näkökulmassaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)