Verkkouutiset

Leninin patsasta siirretään pois Pohjoispuistokadun aukiolta Kotkassa 4. lokakuuta 2022. Kotkan kaupunginvaltuusto päätti kesäkuussa patsaan esilläpidon lopettamisesta. LEHTIKUVA/SASU MAKINEN

”Lenin oli hirmuhallitsija” – Helsingin Leninpuistolle halutaan uusi nimi

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti, että Lenininpuiston nimi on vaihdettava.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaupunginvaltuutettu Otto Meri (kok.) oli tehnyt valtuustoaloitteen Lenininpuiston nimeämiseksi uudelleen. Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti tiukan 7-6 äänestyksen jälkeen, että nimi on vaihdettava.

Kaupungin viranhaltijan laatima pohjaesitys oli, ettei Lenininpuiston nimeä pidä vaihtaa. Enemmistö poliitikoista kuitenkin katsoi, että Vladimir Leninin hirmutekojen ja Venäjän laajentuneen hyökkäyssodan takia puiston nimi on vaihdettava.

Otto Meri kertoo, että lautakunta ei ottanut kantaa puiston uuteen nimeen muuten kuin toteamalla, että naiset ovat edelleen aliedustettuina henkilöiden mukaan nimetyissä Helsingin julkisissa paikoissa. Valtuustoaloite etenee vielä kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

– Emme voi muuttaa historiaa, mutta Helsingin päättäjinä me vastaamme siitä, keiden mukaan kaupungin julkisia paikkoja on nimetty. Lenin oli hirmuhallitsija, joka toiminnallaan aiheutti valtavan paljon inhimillistä kärsimystä. Tällaisen henkilön kunniaksi ei ole syytä olla nimettynä julkista paikkaa Helsingissä tai missään muuallakaan Suomessa, Meri toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)