Verkkouutiset

Sumuista säätä Helsingin Pasilassa helmikuun lopulla 2024. / LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Lauha sää jatkuu, lämpöasteita jopa yli viisi

Sää jatkuu näillä näkymin vähäsateisena myös ensi viikolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maaliskuun ennustetaan alkavan lauhassa säässä.

Loppuviikon lämpötilat ovat edelleen keskimääräistä lämpimämpiä, ja lauantaina voi olla paikoin jopa yli viisi lämpöastetta.

Forecan mukaan sää lämpenee koko maassa, mutta ero aiempaan on sitä suurempi, mitä pohjoisempana Suomessa ollaan.

– Lämpötila nousee lauantaina ylimmillään paikoin jopa yli 5 plusasteeseen. Tämän hetken ennusteissa lämpimintä tulee olemaan maan länsiosassa. Lapissakin on Pohjois-Lappia myöten laajalti 2–3 lämpöastetta, Forecan meteorologi Joanna Rinne sanoo.

Sää on loppuviikosta pääosin pilvistä, mutta paikoin nähdään myös aurinkoa. Sateet jäävät melko vähäisiksi.

– Tuuli puhaltaa meillä etelän ja lounaan väliltä. Vaikka tuuli ei puhalla vaarallisen voimakkaana, tuuli on ajoittain puuskaista, Rinne sanoo.

Perjantaina pilvipeite alkaa rakoilla etenkin paikoin maan etelä- ja keskiosassa, mutta suuressa osassa maata päivä on pilvinen. Etelän ja lounaan välinen tuuli on puuskaista maan keski- ja pohjoisosassa.

Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 1–5 plusastetta, Lapissakin enimmäkseen 1–3 plusastetta.

Sää jatkuu näillä näkymin melko vähäsateisena myös ensi viikolla. Tuulet ovat ensi viikolla tämän viikon tuulia heikompia.

– Vaikka yleisesti sää on tämän hetken ennusteen mukaan vähän viilenemään päin, paikallisesti lämpötilat saattavat nousta jopa 5 plusasteen tuntumaan ja Lapissakin ainakin ajoittain plussalle. Yölämpötilat ovat kuitenkin ennusteiden mukaan koko maassa pakkasella, Joanna Rinne toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)