Verkkouutiset

Helsingin poliisilla on ollut tutkinnassa laaja petossarja. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Lapsina esiintyneet huijasivat viesteillä 67000 euroa

Poliisin mukaan petossarja oli suunnitelmallisuudessaan törkeä.

Helsingin poliisi sai valmiiksi esitutkinnan, jossa useita henkilöitä epäillään törkeistä petoksista. Rikossarjaan kuuluu 17 tapausta, joissa 25-vuotias pääepäilty ja hänen epäillyt rikoskumppaninsa huijasivat asianomistajilta rahaa. Epäillyt rikokset tapahtuivat syksyllä 2023.

Epäillyt tekivät petossarjassa tekstiviestihuijauksia, joissa väitettiin asianomistajan lapsen tarvitsevan nopeasti rahaa esimerkiksi puhelimen hajoamisen takia. Huijausviestejä lähetettiin yli 13 000, ja uhrit asuivat eri puolella Suomea.

Pääepäilty ja hänen epäillyt rikoskumppaninsa saivat huijattua noin 67 000 euroa eri henkilöiltä. Yleensä siirretyt rahasummat olivat kerrallaan muutamia tuhansia euroja.

Tekojen jälkeen epäillyt nostivat rahat käteisenä useista pankkiautomaateista Helsingissä. Rahat jaettiin epäiltyjen kesken sen mukaan, miten suuressa roolissa kukakin oli ollut teossa.

– Epäillyt saivat rikoksilla huomattavaa hyötyä. Petossarja oli kokonaisuutena arvioiden törkeä, koska rikokset tehtiin suunnitelmallisesti, asiaomistajia oli useita ja rikoksilla saatu taloudellinen hyöty oli huomattava, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jukkapekka Risu.

Esimerkiksi eräässä tapauksessa asianomistajat saivat tekstiviestin, jonka mukaan heidän lapsena puhelin oli hajonnut ja puhelinnumero vaihtunut. Viesteissä pyydettiin siirtämään rahaa kahdelle tilille, ja asianomistajilta huijattiin yhteensä yli 10 000 euroa.

Pääepäilty on edelleen vangittuna. Petossarja siirtyi syyteharkintaan 12. helmikuuta.

LUE MYÖS:
Tililtäsi voi lähteä jättisumma ilman että se pysäytetään – Näin pankit selittävät huijausilmiötä
Miten huijauksen tunnistaa helpoiten – yksi asia korostuu pankkien neuvoissa

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)