Verkkouutiset

Viranomaiset Robb Elementary Schoolin ulkopuolella Texasin Uvaldessa. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Brandon Bell

“Lapset pelkäävät tosielämässä” – Texasin kouluampuja lähetti kuvia aseista

Ennen saapumistaan koululle epäilty ampuja oli ampunut omaa isoäitiään.

Viranomaisten mukaan ainakin 19 oppilasta ja kaksi aikuista sai surmansa joukkoampumisessa peruskoulussa Uvalden kaupungissa Texasissa.

Epäilty ampuja, 18-vuotias Salvador Ramos, kuoli ilmeisesti poliisin ampumana. Hänen uskotaan toimineen yksin, kertoo CNN.

Texasin kuvernööri Greg Abbott kertoi, että ampuja oli aseistautunut mahdollisesti kahdella erilaisella aseella.

Kaksi poliisia haavoittui epäillyn ampujan luodeista, mutta Abbottin mukaan poliisit eivät haavoittuneet vakavasti.

Ennen saapumistaan koululle epäilty oli ampunut isoäitiään, joka on nyt viety sairaalaan.

Epäilty ampuja ajoi ojaan lähellä koulua. Viranomaiset yrittivät pysäyttää ampujan, mutta hän pääsi sisälle kouluun ja alkoi ampua.

Kolme päivää aikaisemmin ampujaan linkitetylle Instagram-tilille oli julkaistu valokuva kahdesta AR15-tyylisestä puoliautomaattikivääristä.

Hänen TikTok-sivullaan on vain yksi mobiilipelipostaus, mutta hänen profiilikuvansa alla olevassa biossa lukee: ”Lapset pelkäävät irl”, eli tosielämässä.

Ramosin entinen luokkatoveri kertoi, että ampuja lähetti hänelle kuvia ampuma-aseesta ja pussista, joka oli täynnä ammuksia vain päivää ennen hyökkäystä.

Luokkatoverin mukaan muut pilkkasivat Ramosta hänen käyttämiensä vaatteiden ja perheensä taloudellisen tilanteen vuoksi, ja lopulta häntä nähtiin yhä harvemmin luokassa.

Noin 16 000 asukkaan Uvalde sijaitsee reilut 130 kilometriä länteen San Antonion kaupungista.

CNN:n mukaan tämä oli tappavin ala-asteella tapahtunut kouluampuminen sitten vuoden 2012 Sandy Hookin verilöylyn Connecticutissa, jossa kuoli yhteensä 26 ihmistä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS