Verkkouutiset

Maria Löfgren. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Lakimiesliitto esittää Maria Löfgreniä Akavan johtoon

Uusi puheenjohtaja valitaan syksyn liittokokouksessa marraskuussa.

Lakimiesliitto esittää Maria Löfgreniä Akavan puheenjohtajaksi.

Akavan nykyinen puheenjohtaja Sture Fjäder on ilmoittanut luopuvansa tehtävästään marraskuussa. Syksyn liittokokouksessa Akavalle valitaan uusi puheenjohtaja.

Maria Löfgren on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti. Hän on toiminut vuodesta 2017 alkaen Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO:n toiminnanjohtajana. Sitä ennen hän työskenteli muun muassa Akavan työelämäyksikön johtajana 2012–2017, Akavan lakimiehenä 2006–2011 ja Suomen Ekonomiliiton lakimiehenä 1996–2006. Uransa alussa hän toimi lakimiehenä perheyrityksessä.

– Maria Löfgrenin osaaminen ja tavoitteet Akavan kehittämiseksi ovat erinomaiset. Hän on nauttinut laajaa arvostusta aiemmissa tehtävissään, toteaa Lakimiesliiton toiminnanjohtaja Jore Tilander tiedotteessa.

Löfgren on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

– Akavan toimintaa ei saa ohjata puoluekirjat. Puolueettomana toimijana Akava pystyy parhaiten tekemään rakentavaa yhteistyötä yli kaikkien puoluerajojen ja priorisoimaan juuri akavalaisille keskeisiä edunvalvonnan tavoitteita ilman puoluepoliittisia korostuksia, Tilander sanoo.

Löfgren olisi ensimmäinen nainen nykyisten työntekijäkeskusjärjestöjen puheenjohtajana.

Löfgrenin lisäksi Tekin Jari Jokinen on ilmoittanut pyrkivänsä Akavan puheenjohtajaksi.

LUE MYÖS:

Jari Jokinen pyrkii Akavan puheenjohtajaksi (VU 20.6.2022)

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS