Verkkouutiset

Sairaanhoitaja työssään Oulun yliopistollisessa sairaalassa. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

Kuntatyönantajat: Hoitajien lakko vaarantaisi ihmisten terveyden

Työtaistelutoimet keskeyttävät neuvottelut hoitajien työehdoista.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien (KT) mukaan hoitajajärjestöjen työtaistelutoimet uhkaavat kansalaisten henkeä ja terveyttä.

Hoitajaliitot Tehy ja SuPer antoivat torstaina lakkovaroituksen, joka koskee Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymää. Työtaistelu sulkee teho-osaston ja valvonnan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä vuorokaudeksi syyskuun alussa.

KT:n mukaan Tehyn ja Superin torstaina ilmoittamat työtaistelut keskeyttävät neuvottelut ja asian ratkaisu siirtyy valtakunnansovittelijan pöydälle.

– Neuvottelut ovat vasta alkaneet uudelleen kesätauon jälkeen. On suuri pettymys, että hoitajajärjestöt kriisiyttävät ne välittömästi uudelleen, KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen sanoo tiedotteessa.

Kunta-alan kesäkuussa saavuttama sovintoehdotus tarjosi myös Tehyn ja Superin jäsenille poikkeuksellisen suuret palkankorotukset, mutta järjestöt eivät hyväksyneet ehdotusta.

KT:n mukaan sote-alalle tuleva neljän palkankorotuksen malli olisi tässä taloustilanteessa ollut sote-alalle riittävä.

– Valittu työtaistelutoimenpide kohdistuu välittömän hoidon tarpeessa oleviin henkilöihin ja aiheuttaa välitöntä uhkaa hengelle ja terveydelle.

– Vetoamme järjestöihin, etteivät ne enää vaarantaisi ihmisten terveyttä uusilla työtaistelutoimenpiteillä, sanoo neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas.

LUE MYÖS: 
Tehyltä lakkovaroitus – ”Sote-alan kriisi ei enää odota”

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS