Verkkouutiset

Vasemmalta aiemmassa IS:n aluevaalitentissä Annika Saarikko, Petteri Orpo ja Sanna Marin. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

”Kunta ei tarvitse lääkäriä, ihmiset tarvitsevat”

Sosiaali- ja terveydenhuollon jättiuudistuksessa tulee Petteri Orpon mukaan väkisinkin korjattavaa.

Iltalehden torstaisessa aluevaalitentissä torstai-iltana keskustan Annika Saarikko totesi kokoomuksen Petteri Orpon sanoneen, ettei jokainen kunta tarvitse neuvolaa ja lääkäriä.

Juontaja antoi puheenvuoron Orpolle ja kysyi myös, mikä on kokoomuksen mainitsema hyvinvointialueiden korjaussarja.

– Lähdetään siitä, että me emme ole kaatamassa tätä (sote)uudistusta. Me oikeasti haluamme, että tämä uudistus onnistuu. Tätä on niin kauan tehty. Nyt pitää tehdä kaikki, että se onnistuu, Petteri Orpo aloitti.

Orpon mukaan ”minusta on päivänselvää, että jos näin jättiläismäinen uudistus tehdään, niin jo tämän toimeenpanovaiheen aikana seuraaviin eduskuntavaaleihin mennessä tulee ilmi asioita, joita pitää korjata”.

– Mutta Annikalle. Voi olla että olen sanonut että kunta ei tarvitse lääkäriä eikä neuvolaa. Ei kunta tarvitsekaan, mutta kuule Annika, kun ihmiset tarvitsevat. Ja tämä on meidän tulokulmamme tähän, Orpo totesi.

– Tarkoituksenmukaiset palvelut eri alueille väestömäärän, etäisyyden, voimavarojen ja tarpeen mukaan, Orpo linjasi.

– Samaa mieltä, Annika Saarikko sanoi väliin.

– Jos kunnassa syntyy kaksi lasta vuodessa niin siinä kunnassa ei tarvitse olla pysyvästi (neuvolaa). Mutta pitää päästä sinne neuvolapalveluiden ääreen…, Orpo jatkoi.

– Ihan samaa mieltä tästä, Annika Saarikko sanoi jälleen.

– Me olemme samaa mieltä tästä. Mutta nyt me tulemme siihen, kun kaikki lupaavat että hoitoon pääsee… Tosiasia on se, että näillä voimavaroilla ja julkisen sektorin olemassa olevilla kyvyillä tämä ei tule ikinä onnistumaan, Petteri Orpo maalasi.

Orpon mukaan ”me tarvitsemme suomalaiset yritykset, isot ja pienet, mukaan tähän”.

– Me tarvitsemme valinnanvapautta, me tarvitsemme palvelusetelimallia, me tarvitsemme monituottajamallia. Tämä ei tule ikinä onnistumaan muuten.

– Tämä tulee ajautumaan siihen, että yksityinen sektori on otettava voimakkaasti tähän mukaan – sanoo Li Andersson mitä tahansa, kokoomusjohtaja heitti.

Mukana ollut vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vastasi naureskellen monia varmaan pelottavan, kun kokoomus puhuu korjaussarjasta, ”mutta ei kerro mitä se on”.

– Älä pelkää, ei meissä ole mitään pelättävää, Petteri Orpo vakuutti.

LUE MYÖS:
”Että on rätingit pistetty paperiin, se ei muuta mitään”
Sanna Marin suuttui Petteri Orpolle: Tuosta paistaa populismi
Petteri Orpo nousussa IL:n gallupissa tulevasta pääministeristä

Uusimmat
MAINOS