Verkkouutiset

Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan mukaan talous ei ole mikään ylhäältä annettu kakku, jota voi verottaa ja jakaa miten haluaa. LEHTIKUVA / HANDOUT

”Kun kuulette väitteitä miljoonista, älkää uskoko”

Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan mielestä osinkoveron kiristyksen tuottoja liioitellaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen mukaan osinkoverotuksen kiristäminen ei toisi valtion kassaan satoja miljoonia euroja. Puolueista esimerkiksi SDP kiristäisi listaamattomien yritysten osinkoveroa.

– Kun kuulette väitteitä, että listaamattomien yritysten osinkoveron rajusti kiristämällä saisi ”450” tai ”850” miljoonaa verotuloja, älkää uskoko. Tulot olisivat murto-osan, koska tuloutus yrityksistä muuttuisi. Mutta negatiivisesti se yrittämiseen ja investointeihin vaikuttaisi, Romakkaniemi sanoo Twitterissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa ”tällaisia lukuja voi heitellä vain ihmiset ja tahot, jotka eivät paljoakaan ymmärrä kannustimista ja verotuksen dynaamisista vaikutuksista”.

– He kuvittelevat että talous ja hyvinvointi on joku stabiili, ylhäältä annettu kakku, jota voi verottaa ja jakaa miten haluaa. Tosiasiallisesti tuo talouden kakku pitää leipoa joka vuosi uudestaan, työllä, yrittämisellä ja investoinneilla, hän sanoo tviittiketjussa.

– Kun niiden kannustimia tarpeeksi paljon heikennetään, jää lopulta pää vetävän käteen: yhä pienenevä hyvinvointi – ja kurjuuden tasa-arvo siellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)