Verkkouutiset

Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan mukaan talous ei ole mikään ylhäältä annettu kakku, jota voi verottaa ja jakaa miten haluaa. LEHTIKUVA / HANDOUT

”Kun kuulette väitteitä miljoonista, älkää uskoko”

Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan mielestä osinkoveron kiristyksen tuottoja liioitellaan.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen mukaan osinkoverotuksen kiristäminen ei toisi valtion kassaan satoja miljoonia euroja. Puolueista esimerkiksi SDP kiristäisi listaamattomien yritysten osinkoveroa.

– Kun kuulette väitteitä, että listaamattomien yritysten osinkoveron rajusti kiristämällä saisi ”450” tai ”850” miljoonaa verotuloja, älkää uskoko. Tulot olisivat murto-osan, koska tuloutus yrityksistä muuttuisi. Mutta negatiivisesti se yrittämiseen ja investointeihin vaikuttaisi, Romakkaniemi sanoo Twitterissä.

Hänen mukaansa ”tällaisia lukuja voi heitellä vain ihmiset ja tahot, jotka eivät paljoakaan ymmärrä kannustimista ja verotuksen dynaamisista vaikutuksista”.

– He kuvittelevat että talous ja hyvinvointi on joku stabiili, ylhäältä annettu kakku, jota voi verottaa ja jakaa miten haluaa. Tosiasiallisesti tuo talouden kakku pitää leipoa joka vuosi uudestaan, työllä, yrittämisellä ja investoinneilla, hän sanoo tviittiketjussa.

– Kun niiden kannustimia tarpeeksi paljon heikennetään, jää lopulta pää vetävän käteen: yhä pienenevä hyvinvointi – ja kurjuuden tasa-arvo siellä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS