Verkkouutiset

Kerrostalon parveke Vantaan Tikkurilassa Unikkotiellä 9. maaliskuuta 2023. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

KSML: Kuoleman aiheuttanut parvekekaide yleinen uudisrakennuksissa

Nuori nainen kuoli pudottuaan irronneen suojalasin läpi. Tukesin mukaan viassa ei välttämättä ole kyse yksittäisestä parvekkeesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vantaalla nuoren naisen kuolemaan johtaneen parvekkeen suojakaiteen materiaali on yleisesti käytössä uudisrakennuksissa, Keskisuomalainen kertoo.

– Kaiderakenne ei täyttänyt lain sille asettamia vaatimuksia. Vastaava kaidetyyppi on uudiskohteissa yleisesti käytetty, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ylitarkastaja Petri Kulmala kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Vantaalla toissa viikolla tapahtuneessa onnettomuudessa parvekkeen alaosassa oleva suojalasi irtosi, jonka seurauksena parvekkeelta pudonnut nainen kuoli välittömästi. Parveke sijaitsi seitsemännessä kerroksessa.

Kulmalan mukaan suojakaidelasin materiaalille tullaan tekemään lujuuslaskelmien selvityksiä.

– Testien ja laskelmien jälkeen pystymme arvioimaan, onko suojaava kaide suunniteltu oikein ja oliko se riskirakenne. Kyseessä ei välttämättä ole yksittäinen parveke, Kulmala sanoo.

Uudisrakennuksissa parvekkeiden alaosa on usein alumiinilasia. Vastaavia parvekkeiden suojaavia osia on viime vuosina rakennettu eri puolilla Suomea ainakin tuhansia.

– Joka tapauksessa tällaisen lasin pitäisi kestää tavanomaisesti henkilön törmäyksestä aiheutuvat kuormat, Kulmala toteaa KSML:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)