Verkkouutiset

Venäjän joukot ampuvat ohjuksen. AFP PHOTO/RUSSIAN MINISTRY OF DEFENE LEHTIKUVA

Kremlin väitetään pelkäävän sotilaiden paluuta rintamalta

Ex-tiedustelujohtajan mukaan tieto tappioista leviäisi kotiutuvien mukana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Virolainen turvallisuusasiantuntija ja ulkomaantiedustelun entinen johtaja Rainer Saks arvioi Eesti Päevalehdessä julkaistussa kolumnissaan, että venäläissotilaiden paluu rintamalta kotiin kauhistuttaa Kremliä.

– Suurten joukkojen kotiuttaminen tarkoittaisi tällä hetkellä erittäin suurta riskiä Venäjän hallitukselle, koska tieto tappioista ja rintaman todellisesta rilanteesta leviäisi ruton lailla ympäri Venäjää, ja se vaarantaisi ainakin uusien sotilaiden värväyksen, Saks kirjoittaa.

Hän lisää, että rintaman tilanne ei myöskään mahdollista laajoja kotiutuksia. Jo vuoden palvelleet olisi mahdollista korvata ainoastaan laajalla mobilisaatiolla.

Kreml on aiemmin luvannut, että vuoden palvelleet kotiutetaan. Tämä Saksin mukaan ei toteudu.

– Kreml ei tietenkään riko värvättyjen sopimuksia juridisessa mielessä, koska kaikki armeijan sopimukset on julistetu virallisesti toistaiseksi voimassa oleviksi, ja lupaukset ovatkin puhtaasti poliittisia. Poikkeuksena ovat vankiloista värvätyt, joille sopimuksessa on asetettu kuuden kuukauden rintamapalvelus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)