Verkkouutiset

Lennokkihyökkäyksen jälkiä moskovalaisessa kerrostalossa 30. toukokuuta 2023. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / KIRILL KUDRYAVTSEV

Kreml yrittää selittää iskuja Moskovaan: Tämä on iso maa, aina on aukkoja

Venäjän duumasta korostetaan, ettei hyökkäyksellä ollut juuri muuta merkitystä kuin pyrkimys pelotella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Moskovaan iskettiin tiistai-aamuna lennokein, kuten Verkkouutiset uutisoi tässä. Moskovalaisrakennukset asuinkerrostalot mukaan lukien kärsivät pieniä vahinkoja, mutta loukkaantuneita ei ole. Moskovan ilmatorjunta ampui alas useita lennokkeja.

Kyse on ensimmäisestä laajasta lennokkihyökkäyksestä maan periaatteessa tarkoin varjeltuun pääkaupunkiin. Jos lennokit on lähetetty lentoon Ukrainasta, ovat ne lentäneet 600-800 kilometriä ongelmitta läpi Keski-Venäjän.

Venäjän valtionduuman puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kenraalieversti evp. Andrei Kartapolov sanoi venäläiselle RBK-uutisyhtiölle, että tapausta tulee pohtia.

– Tämä osoittautui mahdolliseksi, koska maamme on erittäin iso maa ja aina on löydettävissä jokin aukko, josta lennokki pääsee läpi ja ohi ilmatorjunnasta.

Kartapolov korosti myös, että Venäjän asevoimat teki kaikkensa, jottei lennokit osuisivat sotilaskohteisiin. Iskuilla ei hänen mukaansa ole siten merkitystä.

– Tämä on suurimmaksi osaksi informaatiokampanja. Sen tarkoitus on kylvää paniikkia ja että ihmiset alkaisivat vatvoa tätä koko tapausta. On tärkeää, ettei niin sallita käyvän. Tämä on vain siviiliväestöön kohdistuvaa pelottelua.

Valtionduuman IT-valiokunnan puheenjohtajan Aleksandr Khinstein vaati puolustus- ja turvallisuustoimenpiteiden radikaalia lisäämistä erityisesti lennokkeja vastaan.

Khinstein korosti myös tarvetta ”viimein säätää välttämättömät lait”, ja että torjuttu lennokkihyökkäys Moskovaan on ”uusi todellisuus, joka tulee ymmärtää”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)