Verkkouutiset

Dmitri Peskov ja Vladimir Putin. AFP/LEHTIKUVA/VYACHESLAV OSELEDKO

Kreml uhmakkaana: Ukrainaan toimitetut Yhdysvaltain Abramsit palavat

Pentagon vahvisti maanantaina 31 Abrams-panssarivaunun saapuneen Ukrainaan.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi Yhdysvaltain Abrams-panssarivaunujen saapumista Ukrainaan sanomalla, että ne ”palavat” kuten muutkin aseet eivätkä muuta tilannetta konfliktialueella.

– Abrams-tankit ovat vakava ase. Mutta muistakaa, kuinka presidentti (Vladimir Putin) sanoi muista ulkomailla valmistetuista panssarivaunuista, että ne palavat helposti. No, nämäkin palavat, Peskov sanoi CNN:n mukaan.

Peskovin mukaan, että merkityksestään huolimatta mikään yksittäinen asetyyppi ei voi muuttaa taistelukentän voimatasapainoa ja muuttaa sodan kulkua tai lopputulosta.

– Kaikki tämä ei voi mitenkään vaikuttaa sotilaallisen erityisoperaation olemukseen tai sen lopputulokseen, hän sanoi käyttäen termiä, jota Putin ja Venäjän johto käyttävät viitaten Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan.

Pentagon vahvisti maanantaina 31 yhdysvaltalaisen Abrams-panssarivaunun saapuneen Ukrainaan.

Abramsien kohdalla kysymys on nyt siitä, kuinka nopeasti ne voivat osallistua taisteluihin ja kuinka suuri vaikutus niillä on muuttuvalla taistelurintamalla.

Yhdysvaltalaisia panssarivaunuja on luonnehdittu maailman kehittyneimmiksi ja niiden teknisten ominaisuuksien uskotaan olevan Ukrainalle taisteluissa hyödyllisempiä kuin muiden länsimaisten panssarivaunujen. Abramsien saapumisen uskotaan kohottavan myös Ukrainan joukkojen taistelutahtoa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)