Verkkouutiset

Vapaaehtoispataljoonan sotilaat harjoittelevat Venäjällä. / Zvezda

Kreml raivoissaan: Pietarista vain sata uutta sotilasta

Kuvernöörin väitetään laiminlyöneen värväyksen valmistelut mahdollisten levottomuuksien pelossa.

Kremliin kytköksissä oleva venäläismedia on arvostellut voimakkaasti Pietarin kuvernööri Alexander Beglovia uusien vapaaehtoispataljoonien värväykseen liittyvistä ongelmista.

Asiantuntijat ovat pitäneet lähes varmana, että arvostelun taustalla olisi Venäjän poliittisen johdon suora määräys. Kreml-myönteisenä ja nationalistisena tunnettu Pravda.Ru-sivusto väitti Beglovin hallinnon alirahoittaneen värväystoimet ja laiminlyöneen riittävän ohjeistuksen ja markkinnoinin.

Venäjä on yrittänyt korvata Ukrainan sodan aiheuttamia tappioita kokoamalla eri puolilla maata uusia vapaaehtoispataljoonia, jotka lähetetään rintamalle vain noin kuukauden koulutuksen jälkeen. Värväyksiä on yritetty vauhdittaa tarjoamalla sotilaille poikkeuksellisen suuria palkkioita.

ISW-ajatuspajan mukaan Pietarin alueella kootaan parhaillaan Neva-, Kronstadt- ja Pavlovsk-pataljoonia. Kuvernöörin väitetään kieltäytyneen mediahankkeesta, jonka myötä taiteilijoita, muusikoita ja kansalaisyhteiskunnan toimijoita olisi kutsuttu mainostamaan sopimussotilaan uraa.

Yksiköt saivat kerättyä riveihinsä heinäkuun alussa vain noin sata vapaaehtoista.

Alexander Beglovin väitetään arvostelleen rekrytointien aiheuttamia suuria kustannuksia ja pelänneen mahdollisia levottomuuksia Pietarissa. Kuvernööri riitautui jo ennen Ukrainan sotaa kaupungin poliittisen ja taloudellisen eliitin kanssa, mihin kiinnitettiin huomiota Kremlissä.

Presidentti Vladimir Putin ei suostunut tapaamaan Beglovia helmikuun alussa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS