Verkkouutiset

Armenia ja Ranska allekirjoittivat sopimuksen. X

Kreml menettää liittolaisia ja miljardien eurojen edestä asekauppoja

Armenia tekee asejärjestelmien hankintoja Ranskasta, Intia Yhdysvalloista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Armenia on allekirjoittanut sopimuksen Ranskan kanssa pyörälaveteilla liikkuvien Caesar-haupitsien hankinnasta. Ranskan asevoimaministeri Sébastien Lecornu kirjoitti viestipalvelu X:ssä, että Ranska jatkaa puolustusyhteistyön vahvistamista Armenian kanssa.

Sopimus allekirjoitettiin Armenian puolustusministeri Suren Papikyanin Ranskan-vierailulla. Ministerit neuvottelivat Pariisin puolustusalan Eurosatory 2024 -messuilla. Ranskalaisministeri kuvasi keskustelua lämpimäksi ja tuotteliaaksi.

Ranska alkoi tarjota sotilasapua Armenialle viime vuonna, kun Armenian ja Azerbaidžanin suhteet huononivat. Ensimmäinen panssaroitujen ajoneuvojen toimitus hoidettiin Georgian kautta.
Viime lokakuussa Lecornu ilmoitti, että Ranska myy Armenialle kolme Ground Master 200 -tutkajärjestelmää ja että maat aloittavat yhteistyön MBDA:n Mistral-olkapääohjusten tuotannossa. Hän lupasi Armenialle myös ilmatorjunnan koulutusta.

Armenia alkoi tiivistää yhteistyötä länsimaiden kanssa Vuoristo-Karabahin sodan jälkeen, kun Azerbaidžan otti koko alueen hallintaansa. Armenia vetosi Venäjän johtamaan Kollektiiviseen turvallisuusjärjestöön avun saamiseksi, mutta sai sieltä vain huolen ja myötätunnon osoituksia. Siksi Armenian pääministeri Nikol Pašinjan ilmoitti maansa eroavan puolustusjärjestöstä, joka ei turvaa jäsenmaitaan, ja huomautti järjestön myös auttaneen Azerbaidžania valmistelemaan sotilasoperaatiota Vuoristo-Karabahissa vuonna 2020.

Samaan aikaan Venäjän suurin aseiden ostaja Intia, jolla on käytössään yli 2 000 venäläisvalmisteista BMP-2-rynnäkköpanssarivaunua, ilmoittaa korvaavansa ne amerikkalaisilla Stryker-taisteluajoneuvoilla. Times of Indian mukaan hankintaneuvottelut ovat loppusuoralla.

Oletettavasti Intia hankkii jonkun määrän Strykereita Yhdysvaltojen FMS-ohjelman puitteissa, minkä jälkeen perustetaan yhteinen tuotantolinja Intiaan. Maan puolustusministeriö arvioi parhaillaan Strykerin soveltuvuutta Intian maavoimien mekanisoitujen jalkaväkipataljoonien operatiivisiin tarpeisiin.

Washington markkinoi projektia puolustuskumppanuuden laajentamisena Intian kanssa. Puolustusministeri Lloyd Austin on sanonut, että yhteistuotannon perustaminen alleviivaa maiden välisen sotilaallisen yhteistyön strategista merkitystä.

17. kesäkuuta 2024 ilmoitettiin Intian tilaavan Yhdysvalloista kahdeksan MQ-9B Predator, kahdeksan SkyGuardian ja 15 SeaGuardian -lennokkia. Tilauksen arvo on pari-kolme miljardia dollaria.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)