Verkkouutiset

Ukrainalaiset sotilaat valmistelevat asemia Avdijivkan kaupungin lähellä. AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

Kreml hakee sodassa ratkaisua – Pekka Toveri MTV:lle: Rajuista tappioista ei välitetä

Hyökkääjä käy kulutussotaa, koska siihen Venäjä pystyy paremmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä hyökkää nyt viidellä eri suunnalla noin tuhannen kilometrin pituisella rintamalinjalla, kertoo kokoomuksen kansanedustaja ja kenraalimajuri evp. Pekka Toveri MTV:lle.

Hyökkääjä valtasi Itä-Ukrainan Avdijivkan kaupungin viime viikonloppuna neljä kuukautta kestäneiden rajujen taisteluiden jälkeen. Toveri ei usko Venäjän jatkavan hyökkäystään Avdijivkassa kovin nopeasti. Hyökkääjän arvioidaan menettäneen Avdijivkan taisteluissa ainakin kahden divisioonan verran joukkoja.

– Puhutaan useista kymmenistä tuhansista kaatuneista sekä haavoittuneista ja sadoista panssariajoneuvoista, Toveri sanoo MTV:lle.

Venäjä ei hänen mukaansa näytä pyrkivän enää suuriin kaksipuolisiin operatiivisiin saarrostuksiin. Sellaisia nähtiin vielä sodan alkupuolella.

– Manööverit on unohdettu, nyt mennään suoraan päin tykistön tulituen turvin ja uhrataan jalkaväkeä. Sota on kulutussotaa, koska siihen Venäjä pystyy paremmin, Toveri kirjoitti keskiviikkona viestipalvelu X:ssä.

Hänen mukaansa Venäjäkään ei kuitenkaan pysty kulutussotaan loputtomiin.

Sotahistorioitsija ja dosentti Lasse Laaksonen arvioi, että Ukraina joutuu tekemään lopulta alueluovutuksia Venäjälle, mikäli lännen aseapu ei kasva. Pekka Toverin mukaan tämä on mahdollista.

– Kyllä valitettavasti. Jos ukrainalaiset toteavat, ettei apua tule, ei ole enää ammuksia ja joukkoja, niin vaarana on, että puolustus murtuu. Sitä ennen kannattaisi tehdä se rauha. Vähän niin kuin me talvisodassa: oltiin aivan viimeisillä ja puolustusvoimat olisi kestänyt enää pari viikkoa. Ollaan samassa tilanteessa, ellei länsi osoita ja anna sitoutuvia lupauksia siitä, että taisteluita voidaan jatkaa, hän sanoo MTV:lle.

Alueluovutukset tarkoittaisivat sitä, että Vladimir Putin saisi juuri sen mitä se hakikin.

– Jos siihen meni parisataatuhatta venäläistä, niin mitä väliä sillä on – eivät diktaattorit laske tappioita. Kun katsotaan historiaa, niin diktaattorit voimaantuvat aina, kun ne saavuttavat jotain. Ja kun diktaattori voimaantuu, niin se alkaa katsomaan seuraavaa kohdetta, Toveri toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)