Verkkouutiset

Verisen mallinuken rinnassa on kranaatti sotasairaalaa kopioivassa näyttelyssä, jossa lapset "hoitavat" haavoittuneita. Kuvakaappaus / Telegram

Koululaisten makaaberi retki ”sotasairaalaan” Moskovassa – verisiltä nukeilta amputoidaan raajoja

Lapset suorittivat leikkioperaatioita haavoittuneita sotilaita esittäville mallinukeille.

Venäläiset koululaiset Sosnovyi Borista ovat saaneet kouriintuntuvan esitelmän sotilaslääketieteestä, kun heille järjestettiin ”Rohkeus”-niminen oppitunti. Asiasta kertoo paikallinen Telegram-kanava Ne norma.

Moskovan alueella toimivaan nuortenkeskukseen pystytetty interaktiivinen näyttely kopioi Kolomnan sotasairaalaa. Näyttely sisältää kiinalaiskauppa ”AliExpressiltä tilattuja” amputoituja raajoja sekä verisiä mallinukkeja, kuten esimerkiksi miestä esittävän mannekiinin, jonka pää on kääreissä ja rinnasta törröttää kranaatti.

Alakoulua käyvät lapset pukeutuivat retkellään leikkaussaliasuihin ja yrittivät auttaa ”haavoittuneita” esittäessään kirurgeja ja hoitajia. Esillä oli myös useita esineitä, jotka kirurgi N.K. Mitropolsky oli kerännyt sotilaiden ruumiista vuosina 1941-45.

Nuortenkeskuksen työntekijän mukaan elämys teki koululaisiin ”valtavan vaikutuksen”.

– Nämä vierailut ovat osa Venäjän hallituksen ohjelmaa lasten isänmaallisesta kasvatuksesta, toteaa brittiläinen historioitsija Chris Owen X-viestiketjussaan.

Osana isänmaallista kasvatusta koululaiset opettelevat Venäjällä myös sodankäyntiä juoksuhaudoissa, taistelua ilman aseita, miinojen laskemista maahan, aseiden käyttöä sekä haavojen sitomista.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)