Verkkouutiset

Lokakuussa pantiin vireille neljännes enemmän konkursseja kuin vuosi sitten, LEHTIKUVA / EEVA-MARIA BROTHERUS

Konkurssien määrä nousi lokakuussa neljänneksen

Lokakuussa pantiin vireille 269 konkurssia, kertoo Tilastokeskus.

Lokakuussa pantiin vireille 269 konkurssia, mikä on 53 enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, kertoo Tilastokeskus.

Viimeisen 12 kuukauden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä on ollut 20 prosenttia enemmän kuin ajanjaksoa edeltäneen 12 kuukauden aikana. Taso on korkein sitten vuoden 2014.

Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 164, mikä on 300 henkilötyövuotta enemmän kuin vuoden 2022 lokakuussa.

Lokakuussa eniten konkursseja laitettiin vireille rakentamisen ja muiden palveluiden toimialoilla. Muiden palveluiden toimialalla pantiin vireille 89 konkurssia ja rakentamisen toimialalla 64 konkurssia.

Muiden palveluiden päätoimiala käsittää muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Lokakuussa konkurssiin haetuista yrityksistä 234 oli osakeyhtiöitä, 26 luonnollisia henkilöitä ja viisi avoimia yhtiöitä tai kommandiittiyhtiöitä. Loput neljä konkurssihakemusta kohdistuivat muille oikeudellisille muodoille kuten asunto-osakeyhtiöille ja osuuskunnille.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)