Verkkouutiset

EU:n sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Komissaarin mukaan EU saavuttaa vasta ensi vuonna Venäjän kranaattituotannon

Euroopan puolustusteollisuuden suorituskyky on ollut heikko.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan unioni on nopeuttanut ammusten tuotantoaan ja saavuttaa Venäjän tuotantokapasiteetin vuonna 2025, EU:n sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi haastattelussa ranskalaiselle La Tribune-lehdelle The Kyiv Independentin mukaan.

Euroopan puolustusteollisuuden suorituskyky on ollut heikko, sillä EU epäonnistui lupauksessaan toimittaa miljoona tykistökranaattia maaliskuun 2023 ja 2024 välisenä aikana. Toimitettuaan vain noin puolet luvatuista tykistökranaateista Bryssel siirsi määräajan tämän vuoden loppuun.

– Tämän vuoden loppuun mennessä EU aikoo saavuttaa 1,7 miljoonan ammuksen tason vuodessa ja vuonna 2025 Venäjän tuotantokapasiteetin tasolle eli 2,5 miljoonan ammukseen, Breton sanoi.

Raporttien mukaan Venäjä pystyy valmistamaan tykistöammuksia kolminkertaisella nopeudella ja neljänneksellä hinnasta mitä länsi.

Aiemmin tässä kuussa Vladimir Putin väitti, että Venäjä oli lisännyt ammusten tuotantoa yli 20-kertaiseksi.

– Maaliskuussa 2023 valmistimme Euroopassa 500 000 kranaattia vuodessa ja olimme jo parempia kuin amerikkalaiset, jotka tuottivat vain 300 000. Mutta sen jälkeen olemme kaksinkertaistaneet tämän kapasiteetin, Breton sanoi.

EU hyväksyi maaliskuussa ensimmäisen Euroopan puolustusteollisuuden strategian (EDIS), jolla tuetaan unionin puolustusteollisuuden kilpailukykyä ja valmiutta Venäjän kasvavien uhkien keskellä.

Breton korosti myös, että EU:n on jatkettava puolustushankintojen tulevina vuosina Venäjän uhan takia.

– Tämä tarve on monien EU-maiden yhteinen, ja se voi hyödyttää puolustusteollisuuttamme.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)