Verkkouutiset

Olena Zelenska. AFP / LEHTIKUVA / PATRICIA DE MELO MOREIRA

”Komentajien hyväksymä seksuaalinen väkivalta on Venäjän ase”

Olena Zelenskan mukaan venäläiset sotilaat kertovat avoimesti seksuaalisesta väkivallasta.

– Venäjän joukot eivät piilota tosiasioita ukrainalaisiin kohdistuneesta seksuaalisesta väkivallasta, vaan kertovat siitä omaisilleen puhelimitse, sanoi Sky Newsin haastattelema Ukrainan presidentin puoliso Olena Zelenska Ukrinformin mukaan.

– Olemme todellakin täysin varmoja, että tämä on (Venäjän) ase sodassa, koska se ei ole joukko salaa tehtyjä rikoksia. Olemme siepanneet puheluita, joissa he soittavat lähisukulaisilleen ja puhuvat siitä, Zelenska sanoi.

Hänen mukaansa tällaisten tapausten laajuus – yli sata tapausta on nyt Ukrainan poliisin tutkinnassa – ja raakuus saavat Ukrainan hallituksen uskomaan, että ”siihen on armeijan lupa ja komentajien hyväksyntä.”

– Siksi sanoin puheessani Britannian parlamentille tarpeesta perustaa erityistuomioistuin Venäjän rikoksista Ukrainaa vastaan. Sodan voittaminen ei ole kaikki kaikessa. On tärkeää asettaa syytteeseen ne, jotka antoivat käskyn tehdä nämä rikokset ja ne, jotka tekivät ne, Zelenska korosti.

Olena Zelenska osallistui Britannian vierailunsa aikana konfliktien seksuaalisen väkivallan ehkäisyä käsittelevään maailmankonferenssiin (PSVI Conference).

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS