Verkkouutiset

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kokoomusryhmyri veistelee: Oppositio jättää välikysymyksen itselleen

Matias Marttisen mukaan keskustan välikysymys koskee täysin heidän itse viime kaudella luomaansa mallia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen ihmettelee keskustan päätöstä jättää hallitukselle välikysymys sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoituksesta ja tilasta. Edellisellä hallituskaudella luotu sosiaali- ja terveyspalveluiden malli on nykyisellään täysin vasemmistohallituksen ja keskustan luoma.

– (Petteri) Orpon (kok.) hallitus ei ole ehtinyt tekemään sosiaali- ja terveyspalveluihin vielä yhtäkään muutosta. Keskustan välikysymys koskee siis täysin heidän itse viime kaudella luomaansa mallia. Tämä on ensimmäinen kerta, kun oppositio jättää välikysymyksen itselleen, Marttinen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen tavoitteena on pitkään ollut parantaa ihmisten terveyspalveluihin pääsemistä ja hillitä sote-kustannusten vääjäämätöntä kasvua.

– (Annika) Saarikon (kesk.) ja (Krista) Kiurun (sd.) viime kaudella maaliin viemä malli keskittyi tämän sijaan uuden hallintotason rakentamiseen. Nyt voimassa oleva edellisen hallituksen sosiaali- ja terveyspalveluiden malli ei ole vielä säästänyt kasvavista kustannuksista eikä parantanut kenenkään palveluita. On irvokasta, että keskusta syyttää itse luomansa mallin ongelmista hallitusta, Marttinen arvostelee.

Hänen mukaansa hallitus on ohjelmassaan esittänyt laajasti keinoja niin kustannusten kasvun hillitsemiseen kuin ihmisten hoitoon pääsyn helpottamiseen. Orpon hallituksen tehtäväksi on jätetty se, että palvelut saadaan kuntoon ja jonot lyhenemään.

– Hallituksella on edessään mittava työ korjata keskustan luomaa sosiaali- ja terveyspalveluiden mallia. Tähän työhön hallitus on sitoutunut. Myös hyvinvointialueilla tehdään päivittäin paljon töitä toimivien sosiaali- ja terveyspalveluiden eteen. Välikysymyksen jättäminen herättää kysymyksen, onko keskustassa itsekään viime kaudella hahmotettu, mitkä uudistusten vaikutukset ovat, Marttinen pohtii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)